Categorie: Aziatische keuken
-
Congee: Chinese Rijstepap Recept
Onder de Aziaten is dit zo’n bekend gerecht, dat het heel veel benamingen heeft. Misschien ken je het als: 粥 (Mandarijn), zhou (Mandarijn pin yin), kanji (Tamil), tjoek (Kantonees, Hakka, Koreaans), okayu (Japans), mo (Hokkien), boeboer (Indonesisch), kanji (Tamil) en in het Engels bekend als congee (spreek uit als: kon jie). Dus je begrijpt dat het…
-
Gebakken Tofublokjes Recept
Dit recept is ideaal als je geen vleeseter bent, maar wel wat eiwitten binnen wilt krijgen. Ook prima voor de vegetariër, die iets anders wil proberen met tofu. Bij Chinese restaurants worden gebakken tofublokjes toegevoegd aan groente- of stoofgerechten.
-
Gebakken Kerrie Vis Recept
Een kookboekenfan als ik heeft ongetwijfeld minimaal een kookboek van Jamie Oliver. Van Dé mag ik geen nieuwe Jamie Oliver kookboeken meer kopen, omdat ik er meer dan één heb (lees: ik heb er 8) en we hebben geen ruimte meer in onze gezamenlijke boekenkast (lees: ik heb zijn deel van de kast al in…
-
Groene Thaise Curry met Vis en Garnalen Recept
Het hele huis ruikt naar Thais eten, alleen al bij de voorbereidingen van dit recept (zeker als je een open keuken hebt). De geurige koriander, de citroengras en de geur- en smaakexplosieve kaffir limoenblaadjes, lekker! Thaise curry behoort toch echt tot één van mijn ’troostgerechten’. Ik krijg echt een warm buikgevoel van en dat komt niet…
-
Groene Thaise Currypasta Recept
Zowel Dé als ik zijn gek de Thaise keuken. Wanneer we iets te vieren hebben, gaan we dan ook graag bij een Thais restaurant of afhaalzaak eten. We houden van pittig eten en de Thaise gerechten kunnen goed pittig zijn. De geurige ingrediënten van een Thaise curry vinden we overheerlijk.Ik ben op zoek gegaan naar…
-
Roergebakken Shanghai Paksoi Recept
Steeds vaker kun je de Shanghai paksoi ook op de markt kopen of een goede natuurvoedingswinkel, en dus niet alleen bij de Aziatische supermarkt. De paksoi wordt ook wel eens bok choy genoemd, beide hebben de fonetische klanken uit het Chinees (Kantonees). De Shanghai paksoi wordt door sommige ook baby paksoi genoemd, vanwege de kleinere…
-
Kip Kerrie Recept
Kip kerrie is van oorsprong een Indiaas gerecht. Door de invloed van de Hindoestanen, is dit min of meer een Surinaams gerecht geworden. Of komt het door alle Chinees-Surinaamse afhaalzaakjes? Is kip kerrie nu een Chinees begrip geworden? Hahaha, ik weet het eerlijk gezegd ook niet meer, maar laten we bij de ‘roots’ blijven en…
-
Udon Noedelssoep Recept
Je hoeft geen kant-en-klare noedelssoep van de supermarkt (zo één met een beker) meer te kopen met dit recept. Heerlijk vers en zelfgemaakt smaakt zoveel beter en is zoveel gezonder, omdat je weet wat er in de soep gaat. Ik maak het iedere keer weer anders, hangt af van wat ik in mijn koelkast heb.…
-
Taugé met Gebakken Tofu Recept
Zoals vele Chinese immigranten in Nederland, hadden ook mijn ouders een afhaalzaakje. Mijn ‘naschoolse opvang’ was in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Alles draaide daar natuurlijk om het bereiden van lekkere eten voor onze hongere gasten. Ons menu was niet erg uitgebreid – in tegenstelling tot de afhaalzaak van Najib Amhali die…
-
Chinese Broccoli: Kai Lan Recept
Wanneer ik met mijn ouders bij de Chinees uit eten ga (ha!), bestellen we meestal kai lan als groentegerecht. De Chinese broccoli wordt heerlijk gewokt met knoflook en is nog knapperig, precies zoals ik van mijn groenten houd, hmm! Mijn ouders maken dit gerecht ook wel eens thuis en ik wilde het zelf ook gaan…