Groene Thaise Currypasta Recept

Zowel Dé als ik zijn gek de Thaise keuken. Wanneer we iets te vieren hebben, gaan we dan ook graag bij een Thais restaurant of afhaalzaak eten. We houden van pittig eten en de Thaise gerechten kunnen goed pittig zijn. De geurige ingrediënten van een Thaise curry vinden we overheerlijk.
Ik ben op zoek gegaan naar alle Thaise basisingrediënten, die ik allemaal in de Aziatische supermarkt heb kunnen kopen, om zelfgemaakte Thaise currypasta te maken. Het recept is een combinatie van meerdere recepten die ik op het internet heb gevonden. Ik kan me voorstellen dat je miscchien niet alle ingrediënten kunt vinden, bijvoorbeeld als je geen Aziatische supermarkt in jouw buurt hebt. Hieronder in de infobox heb ik geprobeerd om een aantal alternatieven voor je te vinden. Mocht je deze Thaise currypasta niet zelf kunnen (of willen) maken, dan heb ik me laten vertellen dat een kant-en-klare currypasta net zo lekker is. Maar aangezien ik meer van het ‘zelf maken’ ben, kan ik dat niet uit eigen ervaring bevestigen.

Ingrediënten voor Groene Thaise Currypasta
Ingrediënten voor Groene Thaise Currypasta

Extra weetje: Alternatieven voor de basisingrediënten van Thaise currypasta:
– citroengras (sereh) –> geen alternatief
– kaffir limoenblaadjes –> schil van een limoen
– Thaise gember (galangal) –> gewone verse gember
– verse koriander –> bladpeterselie, als je echt geen koriander lust, maar eigenlijk is koriander een must in de Thaise currypasta
– vissaus (nam pla) –>  lichte sojasaus

Zelf groene Thaise currypasta maken is niet moeilijk. Je hebt er alleen wat specifieke ingrediënten voor nodig (die je heel goed kunt invriezen) en je moet wat snijwerk voorbereiden. Daarna doet de keukenmachine alles voor je en de Thaise currypasta is dan meteen klaar voor gebruik.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 7 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Voor: 6 eetlepels

citroengras – 3 stengels
kaffir limoenblaadjes – 8 stuks
galangal – 2 cm
ui – 1 grote
knoflook – 3 tenen
chilipeper – 5 kleine, groene
limoen – 1 hele
gemalen koriander – 1 theelepel
komijn – 1 theelepel
koriander – handvol, verse
vissaus – 2 eetlepels

Bereidingswijze:

  1. Pel de buitenste lagen van de citroengras tot de zachte witte binnenkant. Snijd deze dan in stukjes.
  2. Snijd de nerf uit de kaffir limoenblaadjes.
  3. Verwijder de schil van de galangal (Thaise gember).
  4. Snijd de ui in grove stukken en pel de tenen knoflook.
  5. Pers de limoen uit en bewaar de sap in een glas. Snijd ook steeltjes van de groene chilipepers eraf.
  6. Doe alle voorgesneden ingrediënten in de hakmachine. 
  7. Voeg dan de gemalen koriander en komijn, verse koriander en vissaus in de hakmachine. 
  8. Hak alle ingrediënten eerst grof in de keukenmachine. Schraap alle ingrediënten van de mengkom en hak de pasta totdat het smeuïg is.
  9. De Thaise currypasta is klaar voor gebruik. 

Reacties

Geef een reactie