Categorie: Aziatische keuken
-
Gewokte Udon Noedels met Zwarte Pepersaus
Wanneer Dé niet thuis is met het avondeten, sta ik mezelf soms toe om af te halen, zoals een wokmaaltijdje. Het is zeker niet gezond, omdat er veel potjes, sausjes en smaakversterkers worden gebruikt. Maar ik krijg wel ideeën om die smaken na te bootsen zonder kant-en-klare sauzen. Ik wist dat Dé de afhaalversie niet…
-
Gestoomde Tarbot met Gember en Lente-Ui Recept
Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Vandaag is het jaar van het Paard begonnen! Als je wilt weten welk dier hoort bij jouw geboortejaar, neem dan een kijkje op de website van Geledraak. Wat kan ik anders maken dan een Chinees gerecht voor het Chinees Nieuwjaar?!! En bij mijn ouders thuis eten we dan altijd ook dit heerlijke…
-
Rode Linzen: Dahl Recept
Jeetje, het is bijna 3 maanden geleden sinds mijn laatste recept online! Ik heb in de afgelopen maanden niet stilgezeten hoor. Voor mijn studie gewichtsconsulent heb ik de eerste examens gemaakt, dus heb ik hard zitten studeren. Ik heb ook wel veel gekookt en gefotografeerd, maar weinig tijd gehad om ze online te plaatsen. Daarnaast…
-
Zalm met Zelfgemaakte Teriyaki Saus Recept
Dit is een van Dé’s favoriete zalmgerechten. Omdat het zo makkelijk is en ik altijd wel reserve zelfgemaakte teriyaki saus in de vriezer heb, maak ik dit minimaal 1 keer maand. Bovendien zijn we gek op visgerechten! Dit recept is ook ideaal om in een klein appartementje met een open keuken te maken. Hoezo, vraag je…
-
Kip Pannekoekjes Recept
(Hoe zeg je eigenlijk ‘chicken patties’ in het Nederlands? Weet iemand een betere vertaling dan ‘kip pannenkoekjes’? Ik dacht zelf ook nog aan kipschijfjes, maar dat klonk toch minder smakelijk in de oren vond ik. Het maakt niet zoveel uit hoe dit recept heet, het gaat om de smaak, toch?!) Veel Aziatische gerechten op Foodictive (denk aan…
-
Zelfgemaakte Teriyaki Saus Recept
Sinds een aantal jaren probeer ik zo min mogelijk ‘kunstmatige’ en kant-en-klare ingrediënten te gebruiken in mijn gerechten. Ik gebruik geen pakjes, zakjes en zelden flesjes sauzen. Bij uitzondering gebruik ik biologische bouillonpoeder en -tabletten, chilisaus en sojasaus. Ik heb namelijk geen idee hoe je zelf lichte/ donkere sojasaus moet maken, dus dat koop ik wel…
-
Chinese Maïssoep Recept
Het seizoen voor verse maïskolven is begonnen. Het weer is wat mooier aan het worden, dan is het heerlijk om de verse maïskolven op de barbecue te gooien. Maar in de avonden koelt het nog redelijk af en dan kan een kom warme maïssoep er wel in bij mij! Dit recept is ook geschikt voor vegetariërs,…
-
Gestoomde Eieren Recept
Dit is een van de vele gerechten die ik graag at als kind: gestoomde eieren. In het Chinees noemen we “gestoomde water eieren”, omdat je water (of bouillon) toevoegt aan de geklutste eieren voordat je ze stoomt. Dit gerecht komt in vele variaties voor, en wordt in elke streek en land anders bereid. Ik maak…
-
Aubergines met Rundergehakt Recept
Heb je ook zo’n gezellig Paasweekend gehad? Dé en ik hebben genoten van een familie Paaslunch bij ons thuis. Er werd gevraagd wanneer ik weer een recept zou plaatsen op Foodictive. Bij deze. 1 April is wel een mooie datum voor een nieuw recept, vind je niet? En geen zorgen, dit is echt geen 1…
-
Pittige Thaise Vis en Garnalensoep Recept
“Snottersoep” klinkt natuurlijk niet heel erg appetijtelijk, maar dat is wel het effect van deze Thaise soep. Bovendien krijg je er ontzettend warm van en snak je ontzettend naar een verkoelend drankje of ijsblokje op je lippen. Het klinkt wel als een opwindend recept, vind je niet?! In sommige landen en culturen wordt de chilipeper ook als een afrodisiacum beschouwd….