Categorie: Aziatische keuken
-

Szechuan Stijl Aubergines Recept
Eén van mijn favoriete groenten: aubergine. Deze groente brengt me terug naar mijn jeugd. Het doet me altijd denken aan hoe mijn moeder aubergines maakt: gevuld met kipgehakt en dan zachtgestoofd op laag vuur. Vroeger toen ik klein was, wilde ik altijd gevulde aubergines eten als ‘verjaardagskost’, zooo lekker! Echte ‘comfort food’, vind ik. Dit recept met…
-

Kantonese Bami met Groenten en Paddestoelen Recept
Gisteren was zo een dag dat ik echt geen trek had in vlees of vis. Dan maar iets vegetarisch maken. In het weekend had ik wat verse (kastanje) champignons en shii take paddestoelen op de markt gekocht. Ik had nog wat tauge, bieslook en paprika in de koelkast staan, die gebruikt moesten worden; zo is…
-

Chinese Dumplings: Jiao Zi Recept
Toen ik nog thuis woonde, kokkerelden mama en ik heel erg vaak op zaterdag. En dat doen we nog steeds en het voelt altijd als een dagje uit met zijn tweeen. Eerst gaan we samen naar de markt om verse vis, groenten en fruit te kopen. Al slenterend langs alle kraampjes, borrelen de ideeën op…