Ik heb altijd deze ingrediënten in mijn voorraadkast, koelkast en diepvries, zodat ik in een handomdraai een lekkere maaltijd kan maken. Omdat ik van verschillende soorten gerechten en keukens houd, gebruik ik echt alles wat je hieronder treft.
Eén tip: koop niet alles in één keer. Kijk eerst wat voor gerechten je lekker vindt om te maken en die je vaker zult gaan maken. En als je een keer een bepaalde ingrediënt moet kopen, waarvan je bijna zeker weet dat je die niet meer dan één zult gebruiken, dan kun je beter een soortgelijke ingrediënt gebruiken die je al hebt gekocht. Laat het me gerust weten, als je een keer niet uitkomt en tips wilt voor ‘vervangingingrediënten’.
[half][slider title=”Alcohol“]rijstwijn
rode wijn
sherry
witte wijn[/slider][slider title=”Azijnen“]appelazijn
balsamico azijn
rode wijnazijn
witte wijnazijn[/slider][slider title=”Bakproducten“]bakpoeder
boter
chocolade
ei
gist
vanille extract
vanillestokje[/slider][slider title=”Conserven“]ansjovis
cannelinibonen
gezeefde tomaten
kokosmelk
maïs
tomaten in blik
tomatenpuree
tonijn[/slider][slider title=”Diepvries“]bladerdeeg
brood
filodeeg
garnalen
tuinerwten
verse kruiden
witte visfilet[/slider][slider title=”Koelkast“]citroen
crème fraîche
eieren
gember
lente-ui
limoen
ijsbergsla
komkommer
melk
Parmezaanse kaas
slagroom
spitskool
tofu
tomaten
verse kruiden
wortels[/slider][slider title=”Kruiden“]basilicum
bieslook
citroengras
dille
kaffir limoenblaadjes
koriander
munt
oregano
peterselie
rozemarijn
tijm[/slider][slider title=”Meel en bloem“]amandelmeel
patent bloem
rijstmeel
volkoren bloem
zelfrijzend bloem[/slider] [/half] [halflast][slider title=”Noedels“]eiermie
rijstnoedels
soba noedels
udon noedels
vermicelli[/slider][slider title=”Noten en zaden/pitten“]amandelen
cashewnoten
pijnboompitten
pistachenoten
pompoenpitten
walnoten
zonnebloempitten[/slider][slider title=”Oliën“]druivenpitolie
olijfolie (extra vergine)
sesamolie
walnootolie
zonnebloemolie of maisolie[/slider][slider title=”Peulvruchten“]bruine linzen
kikkererwten
gele erwten
groene erwten
rode linzen[/slider][slider title=”Smaakmakers“]ansjovis
bouillonblokjes
chilisaus
chilipeper
citroen
eekhoorntjesbrood/ porcini
gember
honing
kappertjes
knoflook
lente-ui
limoen
mayonaise
misopasta
mosterd
olijven
Parmezaanse kaas
rode chilipeper
sojasaus
tehina
Thaise vissaus
zongedroogde tomaten
zout
zwarte peper[/slider][slider title=”Specerijen“]paprikapoeder mild
paprikapoeder pikant
gerookte paprikapoeder
cayenne
kurkuma
gedroogde chilipepers
gemalen komijn
gemalen koriander
kaneel
kerriepoeder
nootmuskaat
witte peper[/slider][slider title=”Suikers“]basterdsuiker
fijne suiker
palmsuiker
rietsuiker
poedersuiker[/slider][slider title=”Zetmeelproducten“]aardappelen
couscous
pasta
quinoa
rijst
tortillas[/slider][/halflast]
Geef een reactie