Dit recept is ideaal als je geen vleeseter bent, maar wel wat eiwitten binnen wilt krijgen. Ook prima voor de vegetariër, die iets anders wil proberen met tofu. Bij Chinese restaurants worden gebakken tofublokjes toegevoegd aan groente- of stoofgerechten.
Deze gebakken tofublokjes zijn niet alleen lekker als een snack, maar ze zijn ook goed te gebruiken om een groentegerecht substantiëler te maken, zoals taugé met gebakken tofu. Of eet ze met een lekkere frisse salade, veel gezonder dan croutons!
Ingrediënten:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor: 2-4 porties
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor: 2-4 porties
tofu – 250 gram (1 pak)
olie – 5 eetlepels
Bereidingswijze:
- Laat de tofu uitlekken. Snijd de tofu in de lengte in even grote blokjes.
- Doe 5 eetlepels olie in de koekenpan en laat goed heet worden. Bak de tofublokjes rondom bruin en keer ze regelmatig om.
- Wanneer de tofublokjes aan een kant bruin zijn gebakken, keer je ze om.
- Na ongeveer 10 minuten zijn de tofublokjes helemaal bruin gebakken.
- Laat de tofublokjes uitlekken op wat keukenpapier.
- Serveer de tofublokjes als voorgerecht of bijgerecht met chilisaus. “Geniet van de vegetarische snack”!
Geef een reactie