Taugé met Gebakken Tofu Recept

Zoals vele Chinese immigranten in Nederland, hadden ook mijn ouders een afhaalzaakje. Mijn ‘naschoolse opvang’ was in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Alles draaide daar natuurlijk om het bereiden van lekkere eten voor onze hongere gasten. Ons menu was niet erg uitgebreid – in tegenstelling tot de afhaalzaak van Najib Amhali die nr. 188 op hun menu had staan (show Veni, Vidi, Vici) – en het was zeker niet gericht op vegetariërs. Maar zoals je wel zou verwachten, kregen we van onze klanten wel de vraag of we niet meer vegetarische gerechten op het menu konden zetten en dan niet alleen ei of alleen groene groenten. Mijn ouders wisten niet zo goed wat ze hier mee aan moesten, dus verzonnen ze dit gerecht: taugé met gebakken tofu. Simpel, vegetarisch en onze klanten vonden het lekker!

Ingrediënten voor Taugé met Gebakken Tofu

In de voorbereidingstijd heb ik geen rekening gehouden met de tijd die je nodig hebt voor het maken van de gebakken tofublokjes (duurt ongeveer 20 minuten langer), omdat ik hier meestal een grote hoeveelheid van maak en in porties in de vriezer stop. Je kunt ze ontdooien in wat warm water, knijp het overtollig vocht eruit en je kunt ze zo aan jouw gerecht toevoegen door ze even mee te laten te warmen.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor: 2 tot 4 porties

tofu – 250 gram
zonnebloemolie – 1 theelepel
sjalot – 1 stuk
knoflook – 2 tenen
taugé – 400 gram
sesamolie – 1 eetlepel
sojasaus – 2 eetlepel, lichte
zout – snufje

Bereidingswijze:

  1. Bak eerst de tofu in wat olie aan alle kanten, totdat het krokant wordt en snijd in blokjes.
  2. Pel vervolgens de sjalot en knoflook, snijd in grove stukjes en fruit ze kort aan in een pan met olie.
  3. Voeg de gewassen taugé toe en schep een aantal keren om totdat het wat zachter wordt.
  4. Nu is het moment aangebroken om de gebakken tofu bij toe te voegen. Schep alles goed om.
  5. Breng het gerecht op smaak met de sesamolie, sojasaus en wat zout. Serveer met wat gestoomd rijst. “Voor-tofu-lijk lekker”!

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie