Over Foodictive

Foodictive in het kort

100% thuis koken vastgelegd.

Meer over Foodictive

Het idee achter Foodictive is ontstaan door 2 vragen:
1. Hoe kan ik ongegeneerd en ongestoord bezig zijn met eten & koken en koken & eten, zonder mijn partner volledig gek te maken met deze onderwerpen? (het is een obsessie, ik kan er niks aan doen)
2. Wat moet ik doen met de foto’s van alle gerechten die ik eet? (het is dezelfde obsessie, ik kan er nog steeds niks aan doen)

Foodictive recepten worden uitgevoerd in een kleine keuken van 3m bij 2,5m in een appartementje in Rotterdam, op een fornuis met een keramische kookplaat en een heteluchtoven, met een werkblad van 50cm bij 60cm en twee keukenkastjes voor de spullen van San (dat ben ik!). De foto’s  zijn genomen door een superamateur (dat ben ik ook) en soms wordt de hulp van Dé (mijn partner) ingeschakeld, die met veel geduld mijn aanwijzingen volgt. Er worden geen culinaire hoogstandjes à la Oud Sluis of De Librije in de Foodicitive keuken gemaakt, helaas voor sommige kookfanaten onder jullie…. Wat zul je dan wél vinden op Foodictive? Je vindt er ’troost eten’ (voor de een is dat een chocoladetaart met noten, voor de ander – moi – is dat gevulde aubergines van mijn moeder) en ook eten dat je voor jezelf, (en samen met) jouw vrienden en jouw familie/ gezin kunt maken, zoals snelle en gezonde pasta’s, Chinese dumplings of een frisse groene kruiden salade.

De recepten op Foodictive komen uit vele kookboeken, van het internet, van mijn moeders creativiteit en ervaring, Dé’s kookgekke buien en inspiraties die opgedaan zijn tijdens onze ‘uit-etentjes’, feestjes, verre reizen en TV programma’s.

Wie is San?

Dat ben ik. De Foodictive blogger, de amateurfotograaf en de kokkerelgek. Mijn obsessie voor eten en koken drukt zich uit in meerdere vormen: non-stop koken in het weekend, kookboeken lezen voor het slapen gaan, foto’s maken van gerechten in restaurants, recepten verzamelen, het eten van lekker eten en praten over lekker eten! Dat laatste wordt niet door iedereen in mijn omgeving even gepassioneerd gedeeld (ik kan gerust 30 minuten praten over bijvoorbeeld de verschillende vormen en smaken van courgettes), maar ik weet zeker dat er zijn nog meer mensen zoals ik (en wellicht zelfs enthousiaster!).
Buiten het keukenterrein, ben ik de tante van 3 supercoole neefjes, heb ik veel lol met mijn vrienden en vriendinnen, doe ik een studie voor Gewichtsconsulent en werk full-time bij een investeringsbedrijf. Ik kan me gek eten aan kip, noedels, aubergines en verse hamburger met patat. Ik ben niet zo gek op zoet, maar Dé wel. Door hem ben ik toetjes, taarten en cakes gaan leren maken.

Wie is Dé?

Dat is de vriend van San. De Foodictive blog-lezer, de hulp-fotograaf (wanneer San een extra paar handen nodig heeft) en de kokkerelgenieter. Dé houdt van lekker eten en wordt soms meegesleept in de obsessie van San. Geduldig en aandachtig luistert hij naar de verschillende vormen en smaken van bijvoorbeeld courgettes, hij weet zeker dat er nog meer mensen zijn zoals zijn liefje. Hij is het enthousiaste eenpersoonspubliek, dat goede tips geeft voor de gerechten die San maakt.
Wanneer hij het keukenterrein niet hoeft te betreden om af te wassen, is hij de broer van 3 superslimme broertjes, kan hij uren nieuwsartikelen lezen op het internet, doet hij een talenstudie en werkt full-time bij een IT-bedrijf. Dé is verslaafd aan chocolade en is dol op Chinees en Thais eten. Hij wordt niet warm of koud van junkfood, maar San wel. Door haar is hij patatje mét gaan leren eten.

Gebruikersfuncties op Foodictive

Je kunt op verschillende manier zoeken naar iets lekkers om te koken op Foodicitive.

 • Soort keuken
 • Soort gerechten
 • Niveau van de kok
 • (Voor)bereidingstijd
 • Aantal porties
 • Ingrediënten

Een aantal andere pagina’s met aanvullende informatie op deze blog zijn: Mijn voorraadkast, Mijn kookgerei en wEETjes (deze pagina’s zijn nog in de maak). In sommige recepten kom je de zogenaamde ‘infoboxen’ of ‘let-op-boxen’ tegen, zoals hieronder afgebeeld. In de infoboxen vind je extra informatie over een bepaalde ingrediënt of het gerecht zelf. In de ‘ let op-boxen’ vind je informatie waar je extra goed op moet letten wanneer je het gerecht maakt (mijn fouten, jouw voordeel :-)).

[box type=info]Dit is een voorbeeld van een infobox.[/box]

[box type=question]Dit is een voorbeeld van een let-op-box.[/box]

Als je vragen, tips of suggesties hebt, neem dan contact met me op via: me[apestaartje]foodictive[punt]nl.

Reacties

6 reacties op “Over Foodictive”

 1. Mia Gielens avatar
  Mia Gielens

  Wat een ontzettend leuke en informatieve site!
  Een pluim voor de maakster en helemaal niet, zoals zij het zelf noemt amateuristisch.
  Ook de mandarijnen cake is een echte aanrader.
  Als je diabetes patiënt bent of met een ander dieet rekening moet houden, dus minder of geen suiker, kan je deze altijd nog vervangen voor een aangepaste hoeveelheid Stevia.
  Echt heerlijk!

  1. Foodictive avatar
   Foodictive

   Mia, dank voor je complimenten! Ik heb niet eerder met Stevia gewerkt, maar het is een goede tip voor diabetes patiënten.
   Ik ben zelf ook dol op deze cake.

 2. JJ avatar
  JJ

  Kwam deze website toevallig tegen en ik moet zeggen, hele goede kook website!
  Duidelijk stap voor stap hoe je iets moet maken met foto’s om alles nog duidelijker te maken. Je bent de 1e die ik tegenkom op het internet die het zo duidelijk in elkaar zet.
  Wel een tip wat de website betreft:
  Als je kijkt in je recepten kan je klikken op “older post” het zou denk ik handiger zijn (voor de mensen die dit natuurlijk willen) als er een optie is waarbij je alle recepten in bv. “beginnende kok” kan weergeven. Dat is wat makkelijker in plaats van telkens older post klikken.

  1. Foodictive avatar
   Foodictive

   Hoi JJ, dank voor je complimenten :-). Om de website om deze manier in elkaar te zetten is heel erg veel werk, maar ik vind het erg leuk om te doen. Heb je al een recept uitgeprobeerd? Ook dank voor je tip overigens! Ik zal eens kijken of ik iets anders in de plaats van ‘older post’ kan plaatsen. Groeten, San

   1. JJ avatar
    JJ

    Excuses voor het laat reageren, ik kan mij voorstellen dat het heel veel werk en tijd kost vooral op de manier dat je alle recepten presenteert. Allemaal heel mooi en overzichtelijk gedaan vind ik!
    Nee ik heb zelf nog geen recepten kunnen uitproberen maar dit ga ik zeker doen in de vakantie, heb al een aantal recepten gevonden die ik zeker weten wil proberen!
    Groetjes, J.J.

    1. Foodictive avatar
     Foodictive

     Hoi JJ, de beste wensen voor 2015!
     Late reactie is helemaal niet erg! Ik ben benieuwd naar je reactie op de recepten die je uit gaat proberen. 🙂 Groeten, San

Geef een reactie