Zalm met Zelfgemaakte Teriyaki Saus Recept

Dit is een van Dé’s favoriete zalmgerechten. Omdat het zo makkelijk is en ik altijd wel reserve zelfgemaakte teriyaki saus in de vriezer heb, maak ik dit minimaal 1 keer maand. Bovendien zijn we gek op visgerechten! Dit recept is ook ideaal om in een klein appartementje met een open keuken te maken. Hoezo, vraag je je af? Een van de redenen dat we liever geen gebakken zalm eten, is dat ons hele appartement dan naar vette vis ruikt (we hebben geen mogelijkheid om een goede afzuigsysteem in de keuken te installeren). Hoe gek we ook zijn op vis, we vinden het niet erg lekker om ’s ochtends vroeg gebakken zalm te ruiken (en alle tips van oma helpen ook niet: citroenschijfjes snijden en op een schoteltje leggen in de keuken). In dit recept hoef je de zalm maar even te bakken, daarna schenk je de teriyaki saus erbij en laat je het pruttelen totdat de vis gaar is. Ideaal! Als je wilt weten hoe je zelf teriyaki saus moet maken, lees dan mijn recept van 23 juni.

Ingrediënten voor Zalm met Zelfgemaakte Teriyaki Saus
Ingrediënten voor Zalm met Zelfgemaakte Teriyaki Saus

Een simpel en gezond zalmgerecht met teriyaki saus uit de eigen keuken. Snel en makkelijk te maken voor doordeweeks, wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan na werk! Omdat je de teriyaki saus zelf maakt, kun je eindeloos variëren met de smaak.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 2 tot 4 porties

zalm – 650 gram, verse

Voor de teriyaki saus
water – 100 ml
lichte sojasaus – 200 ml
suiker – 50 gram
knoflook – 2 tenen
sesamolie – 2 theelepels
maïzena – 2 theelepels

Bereidingswijze:

  1. Spoel de zamlfilet af en snijd de zalmfilet in stukken. Zorg ervoor dat de stukken niet te klein zijn, anders valt de zalm helemaal uit elkaar bij de bereiding.
  2. Bereid de zelfgemaakte teriyaki saus voor (dit duurt ongeveer 15 minuten extra).
  3. Bak de zalmfilet ongeveer 5 minuten lichtbruin in een koekenpan zonder olie.
  4. Schenk de teriyaki saus bij de lichtgebakken zalmfilet en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur pruttelen of totdat de vis naar jouw smaak gaar genoeg is.
  5. Omdat de teriyaki saus al op smaak is gebracht, hoef je eigenlijk niks meer toe te voegen aan dit gerecht. Schep voorzichtig de stukken zalmfilet in teriyaki saus in een diep bord en serveer het met gestoomde rijst. “Bo-na-pe-ti!”

Reacties

Geef een reactie