Pittige Thaise Vis en Garnalensoep

Pittige Thaise Vis en Garnalensoep Recept

“Snottersoep” klinkt natuurlijk niet heel erg appetijtelijk, maar dat is wel het effect van deze Thaise soep. Bovendien krijg je er ontzettend warm van en snak je ontzettend naar een verkoelend drankje of ijsblokje op je lippen. Het klinkt wel als een opwindend recept, vind je niet?! In sommige landen en culturen wordt de chilipeper ook als een afrodisiacum beschouwd….

Ingrediënten voor Pittige Thaise Vis en Garnalensoep

Je hebt wel heel wat ingrediënten nodig voor deze exotische soep (die zowel als voor- als hoofdgerecht geserveerd kan worden), maar het meeste kun je goed invriezen of een tijdje in de koelkast bwaren als je het niet zo vaak gebruikt (kaffir limoenblaadjes, citroengras, tamarinde extract). Mijn tip voor dit gerecht is om eerst 1 chilipeper te gebruiken, zonder de zaadlijst, en deze naar liefde voor de pittigheid op te voeren (en de ‘die hards’ kunnen de zaadlijst in tact laten). En houd de zakdoekjes bij de hand!

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Voor: 6 tot 8 porties

ui – 1 hele
citroengras – 3 stengels
chilipeper – 2 stuks, kleine rode
gember – duimgrote, verse
tamarinde extract – 2 eetlepel
vissaus – 2 eetlepels
palmsuiker – 1 eetlepel
kaffir limoenblaadjes – 4 stuks
tomaten – 2 stuks
ananas – 150 gram, verse
water – 1 liter
visbouillon – 2 blokjes
visfilet – 500 gram, wit
tofu – 300 gram (zijden)
garnalen – 500 gram
limoen – sap van halve
koriander – handvol

Bereidingswijze:

  • Voorbereiding: voordat je begint met de overige ingrediënten voor te bereiden, ontdooi de visfilet en garnalen in een kom met lauwwarm water.
  1. Begin met de ui te snipperen en de citroengras in stukjes te hakken (zo groot als de duim).
  2. Rasp de gember en bereid de visbouillon voor.
  3. Schil en snijd de ananas in plakjes en daarna in kleine blokjes.
  4. De kaffir limoenblaadjes kun je in fijne slierten snijden (chiffonade) door de blaadjes eerst op elkaar te stapelen en dan op te rollen. Vervolgens snijd je hele dunne slierten uit de opgerolde blaadjes.
  5. Tofu voorzichtig in blokjes snijden.
  6. En de chilipeper in dunne ringen snijden. Verwijder de zaadlijst en pitjes als je het niet te pittig wilt maken.
  7. Tomaten pellen en in stukjes snijden.
  8. Vis in grove stukken snijden.
  9. Doe wat olie in de pan en fruit de uien glazig samen met de citroengras, chilipeper en gember.
  10. Voeg vervolgens de tomaten, ananas, kaffir limoenblaadjes, tamarinde extract, vissaus en de sap van de limoen toe.
  11. Schep alles goed om en voeg de visbouillon toe.
  12. Breng het geheel aan de kook voor 20 minuten.
  13. De vis, garnalen en tofu kunnen erbij. Roer voorzichtig om anders verpulver je de tofu. Laat dit in zijn geheel 10 minuten koken, totdat de vis en garnalen gaar zijn.
  14. Snijd de koriander fijn en doe deze bij de soep.
  15. Serveer de soep in een kom en leg een zakdoekje er naast, want je gaat zeker snotteren! “Pittig lekker”!
  • Pittige Thaise Vis en Garnalensoep

Reacties

2 reacties op “Pittige Thaise Vis en Garnalensoep Recept”

  1. GJ avatar
    GJ

    Hoi, je bent vergeten de hoeveelheid vissaus in de ingrediëntenlijst te zetten. M’n soepje staat nu op en ik heb een eetlepel gedaan. ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Hoi. Oeps sorry, inderdaad vergeten! Ik heb het toegevoegd. Ik gebruik zelf 2 eetlepels, omdat het een diepere smaak geeft aan de soep. Maar het is net als zout eigenlijk, je brengt de soep op smaak ermee. Hoe vond je het eindresultaat uiteindelijk?

Geef een reactie