Categorie: Vis en schaaldieren
-
Geroosterde Zalmforel met Zongedroogde Tomaten Recept
We eten heel graag een à twee keer per week vis. En met dit recept is het helemaal geen gedoe om een hele vis te bereiden en heb je met een aantal ingrediënten die je een tijd kunt bewaren in je voorraadkast en koelkast, een heerlijk gerecht klaar in 40 minuten. Uit 2 hele zalmforellen kun…
-
Zalmtartaar met Dille en Lente-Ui Recept
Hoi, ik ben na 3 maanden weer online! Foodictive is weer actief en ik ben weer lekker aan het koken! Wat heb ik het gemist om met Foodictive bezig te zijn.De afgelopen maanden heb ik me gefocust op mijn studie voedings- en gewichtsadviseur. Ik moest voor een aantal tentamens studeren en daarom heb ik een…
-
Gestoomde Tarbot met Gember en Lente-Ui Recept
Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Vandaag is het jaar van het Paard begonnen! Als je wilt weten welk dier hoort bij jouw geboortejaar, neem dan een kijkje op de website van Geledraak. Wat kan ik anders maken dan een Chinees gerecht voor het Chinees Nieuwjaar?!! En bij mijn ouders thuis eten we dan altijd ook dit heerlijke…
-
Mosterdsoep met Gerookte Zalm Recept
Nog minder dan 2 weken en dan is het alweer Kerst! Het (culinaire) jaar is omgevlogen en ik kijk er naar uit om samen met de familie lekker te kokkerellen en lekker te smullen over een paar weken. Mijn zus en ik maken elkaar elk jaar weer helemaal hyper met nieuwe ideeën en recepten. En…
-
Zalm met Zelfgemaakte Teriyaki Saus Recept
Dit is een van Dé’s favoriete zalmgerechten. Omdat het zo makkelijk is en ik altijd wel reserve zelfgemaakte teriyaki saus in de vriezer heb, maak ik dit minimaal 1 keer maand. Bovendien zijn we gek op visgerechten! Dit recept is ook ideaal om in een klein appartementje met een open keuken te maken. Hoezo, vraag je…
-
Paëlla met Kip, Vis en Garnalen Recept
Vorige maand hebben mijn vriendin en ik Barcelona onveilig gemaakt. Wat een mooie stad! Veel te doen en te zien, voor ieder wat wils: mooie architectuur en musea, lekker eten, leuke winkels en boetiekjes, strand en terrasjes. En we hebben zo ontzettend lekker gegeten: tapas, paëlla en ook Koreaans, hahaha! We zijn achter gekomen dat paëlla van oorsprong geen…
-
Simpele Pasta Puttanesca met Tonijn Recept
Meestal heb ik doordeweeks niet altijd veel zin om (lang) in de keuken te staan. Pastagerechten zijn daarom mijn favoriet voor doordeweeks, ze zijn makkelijk en snel te maken en smaken altijd lekker met een goed sausje. Bovendien ben ik dol dol dol dol op dit recept: krachtige maar toch subtiele smaken die elkaar in balans houden.…
-
Dorade met Verse Kruiden Recept
Van huis uit heb ik altijd hele vissen gegeten, met kop en staart nog eraan. Mijn moeder maakte dan bouillon van de visgraten, optimaal gebruik van de vis! Maar je kunt natuurlijk ook voor kiezen om deze af te laten snijden. In mijn vriendenkring is niet iedereen ‘gecharmeerd’ van een hele vis op een bord te…
-
Pittige Thaise Vis en Garnalensoep Recept
“Snottersoep” klinkt natuurlijk niet heel erg appetijtelijk, maar dat is wel het effect van deze Thaise soep. Bovendien krijg je er ontzettend warm van en snak je ontzettend naar een verkoelend drankje of ijsblokje op je lippen. Het klinkt wel als een opwindend recept, vind je niet?! In sommige landen en culturen wordt de chilipeper ook als een afrodisiacum beschouwd….
-
Gebakken Kerrie Vis Recept
Een kookboekenfan als ik heeft ongetwijfeld minimaal een kookboek van Jamie Oliver. Van Dé mag ik geen nieuwe Jamie Oliver kookboeken meer kopen, omdat ik er meer dan één heb (lees: ik heb er 8) en we hebben geen ruimte meer in onze gezamenlijke boekenkast (lees: ik heb zijn deel van de kast al in…