Categorie: Hoofdgerechten
-
Geroosterde Zalmforel met Zongedroogde Tomaten Recept
We eten heel graag een à twee keer per week vis. En met dit recept is het helemaal geen gedoe om een hele vis te bereiden en heb je met een aantal ingrediënten die je een tijd kunt bewaren in je voorraadkast en koelkast, een heerlijk gerecht klaar in 40 minuten. Uit 2 hele zalmforellen kun…
-
Vegetarische Erwtensoep met Gerookte Tofu Recept
Op een dag of twee sneeuw na, heb ik nauwelijks iets gemerkt van de winter. En ook al hebben we de eerste nachtvorst allang gehad (en dan mag dit gerecht zeker!), laten we er nog maar snel van genieten voordat de lente er is: Hollandse erwtensoep! Ik ben dol dol dol op deze soep: snert.…
-
Gewokte Udon Noedels met Zwarte Pepersaus
Wanneer Dé niet thuis is met het avondeten, sta ik mezelf soms toe om af te halen, zoals een wokmaaltijdje. Het is zeker niet gezond, omdat er veel potjes, sausjes en smaakversterkers worden gebruikt. Maar ik krijg wel ideeën om die smaken na te bootsen zonder kant-en-klare sauzen. Ik wist dat Dé de afhaalversie niet…
-
Gestoomde Tarbot met Gember en Lente-Ui Recept
Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Vandaag is het jaar van het Paard begonnen! Als je wilt weten welk dier hoort bij jouw geboortejaar, neem dan een kijkje op de website van Geledraak. Wat kan ik anders maken dan een Chinees gerecht voor het Chinees Nieuwjaar?!! En bij mijn ouders thuis eten we dan altijd ook dit heerlijke…
-
Gevulde Puntpaprika met Rundergehakt Recept
Tijdens een vakantie in Turkije heb ik gevulde groene paprika’s gegeten en die smaak werd getriggerd toen ik deze rode puntpaprika’s op de markt zag. Ja, ik weet….mijn hersenen maken soms rare verbindingen….De mozzarella is abosoluut niet uit de Turkse keuken, maar deze gevulde paprikabootjes, zoals ik ze ook noem, is de creatie van mijn…
-
Ossenhaas met Champignons Recept
Heel wat jaren terug had ik het kookboek Geheimen van een meesterchef (van Gordon Ramsay) gekregen van mijn zus. Zoals met alle kookboeken die ik krijg of zelf koop, heb ik uren in zitten bladeren en alle recepten met veel aandacht en bewondering gelezen. Ik vond de recepten ’te moeilijk’ en ‘eng’ en waagde me er niet…
-
Risotto met Cantharellen Recept
Dé en ik struinen elke week de markt af en gaan op zoek naar ingrediënten die we nog niet kennen of waar me nog niet mee gekookt hebben. We kwamen dit keer cantharellen tegen. Omdat ik een keer voor een werklunch risotto met cantharellen had gegeten, wilde ik het op wagen. Het risotto recept van…
-
Rode Linzen: Dahl Recept
Jeetje, het is bijna 3 maanden geleden sinds mijn laatste recept online! Ik heb in de afgelopen maanden niet stilgezeten hoor. Voor mijn studie gewichtsconsulent heb ik de eerste examens gemaakt, dus heb ik hard zitten studeren. Ik heb ook wel veel gekookt en gefotografeerd, maar weinig tijd gehad om ze online te plaatsen. Daarnaast…
-
Tabbouleh: Bulgur Salade Recept
In Rotterdam aan de Goudsesingel heb je een vegetarisch restaurantje Spirit (naast de biologische supermarkt Groene Passage). Wat nou, geiten-wollen-sokken-eten?! Het is wat mij betreft een trendy en hippe tent! De chef tovert elke dag met verse biologische ingrediënten en het resultaat: lekkerste vegetarische (en ook veganistische) gerechten die je kunt eten in Rotterdam! Geïnspireerd door de variatie van…
-
Zalm met Zelfgemaakte Teriyaki Saus Recept
Dit is een van Dé’s favoriete zalmgerechten. Omdat het zo makkelijk is en ik altijd wel reserve zelfgemaakte teriyaki saus in de vriezer heb, maak ik dit minimaal 1 keer maand. Bovendien zijn we gek op visgerechten! Dit recept is ook ideaal om in een klein appartementje met een open keuken te maken. Hoezo, vraag je…