Gevulde Puntpaprika met Rundergehakt Recept

Tijdens een vakantie in Turkije heb ik gevulde groene paprika’s gegeten en die smaak werd getriggerd toen ik deze rode puntpaprika’s op de markt zag. Ja, ik weet….mijn hersenen maken soms rare verbindingen….De mozzarella is abosoluut niet uit de Turkse keuken, maar deze gevulde paprikabootjes, zoals ik ze ook noem, is de creatie van mijn gekke hersenkronkels.

Ingrediënten voor Gevulde Puntpaprika met Rundergehakt
Ingrediënten voor Gevulde Puntpaprika met Rundergehakt

Puntpaprika’s zijn ideaal om te vullen, want de vorm leent zich daarvoor en ze worden snel gaar in de oven. Bovendien wordt de smaak zoeter. Ik smeer ze weleens in met olijfolie en doe ze dan onder de grill, maar gevuld ik vind ik ze toch het lekkerst (en omdat ik Dé heel erg blij maak met een simpel gerecht zoals deze!).

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor: 2 tot 4 porties

puntpaprika – 5 stuks
olijfolie – 2 eetlepels
ui – 1 hele
rundergehakt – 500 gram, mager
knoflook – 1 teen
Italiaanse kruiden – 2 theelepels gemengde
paprikapoeder – 1 theelepel
cayenne – 1/2 theelepel
tomaten in blik – 400 gram
zout – snufje
peper – snufje
mozzarella – 200 gram

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  1. Snijd de paprika in de lengte door midden en verwijder de zaadlijst.
  2. Snipper de ui en fruit het in 2 eetlepels olijfolie. Bak het gehakt rul en voeg de geperste knoflook toe.
  3. Voeg na ongeveer 5 minuten de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en cayennepoeder toe. Bak totdat alle vocht verdampt is op middelhoog vuur.
  4. Nu voeg je de tomaten in blik toe en breng je het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Laat alles ongeveer 10 minuten op laag vuur koken.
  5. Laat het gehaktmengsel iets afkoelen en vul de puntpaprika helften zoals je op de foto ziet.
  6. Tot slot, scheur je de mozzarella in slierten en doe ze op de gevulde puntpaprika. Bak de gevulde paprika 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Schep op een bord en serveer met wat rijst of eet ze gewoon zo! “Geniet van dit hersenspinsel!”

Reacties

14 reacties op “Gevulde Puntpaprika met Rundergehakt Recept”

  1. Nicole avatar
    Nicole

    Dat klinkt lekker!

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Ga je het recept uitproberen, Nicole? 🙂

  2. Mia gielens avatar
    Mia gielens

    Wat een ontzettend leuk recept! Ik maak vaker gevulde paprika maar vind het altijd weer een verassing of het lekker is. Met die rode puntpaprika in de lengte doormidden kan het helemmal niet meer mis gaan. Stom dat ik daar zelf nooit aan heb gedacht! Bedankt voor de tip en ik ga het vanavond gelijk een keertje uitproberen.

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      En, Mia? Vond je het lekker? 🙂
      Ik ga binnenkort hele paprika’s proberen te vullen en zal dat op de website plaatsen. Hoop dat dat ook gaat smaken! Trouwens, wat is het probleem dat je niet weet of jouw gevulde paprika’s lekker zullen zijn? Misschien kan ik je een tip geven! Groetjes, San.

  3. marissa avatar
    marissa

    kan je ook een keer een aardbei toetje erop zetten? Dat lijkt mij ook leuk en deze ga ik ook maken!!

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Hoi Marissa, wat leuk dat je dit puntpaprika recept ook ga maken. Laat me weten wat je ervan vindt! Het is zeker al tijd voor lekkere aardbeien. Ik zal aan het eind van deze maand weer nieuwe recepten plaatsen en een aardbeitoetje zal er tussen zitten 🙂

  4. Angelle avatar
    Angelle

    Net deze gevulde paprika’s gemaakt. Was erg geslaagd! Superlekker! We hebben er verder niets bij gegeten.

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Angelle, nog de beste wensen voor 2015! Het is ook wel een lekker gerecht om gewoon zo te eten he? 🙂 Groeten, San

  5. Dimfie van Sundert avatar

    Ik heb de gevulde puntpaprika’s gemaakt en vond ze heerlijk! Zeker met de gesmolten mozzarella erbovenop hmmm!!

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Goed om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂

  6. nico avatar
    nico

    voor de tweede keer in een week gemaakt puntpaprika vers van mn volkstuin super doe er wel een heet pepertje door!!

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Nico, wat lijkt het me heerlijk om verse groenten te eten die je zelf geteeld hebt. Is het lastig om puntpaprika te planten? Enne, dat heet pepertje er door heen lijkt me ook heerlijk, zeker nu het kouder wordt vind ik pittige gerechten lekkerder.

  7. Anna avatar
    Anna

    Heerlijk gegeten ik ben gek op puntpaprika,s. Leef je uit met allerlei groente soorten en kazen. Couscous erin of erbij lamakomme 🙂

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Couscous erin, oh dat is ook een goed idee! Ik heb ze weleens gevuld met rijst en gehakt, ook superlekker maar wel wat zwaarder op de maag vind ik zelf. Groeten, San

Geef een reactie