Tijdens een vakantie in Turkije heb ik gevulde groene paprika’s gegeten en die smaak werd getriggerd toen ik deze rode puntpaprika’s op de markt zag. Ja, ik weet….mijn hersenen maken soms rare verbindingen….De mozzarella is abosoluut niet uit de Turkse keuken, maar deze gevulde paprikabootjes, zoals ik ze ook noem, is de creatie van mijn gekke hersenkronkels.
Puntpaprika’s zijn ideaal om te vullen, want de vorm leent zich daarvoor en ze worden snel gaar in de oven. Bovendien wordt de smaak zoeter. Ik smeer ze weleens in met olijfolie en doe ze dan onder de grill, maar gevuld ik vind ik ze toch het lekkerst (en omdat ik Dé heel erg blij maak met een simpel gerecht zoals deze!).
Ingrediënten:
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor: 2 tot 4 porties
puntpaprika – 5 stuks
olijfolie – 2 eetlepels
ui – 1 hele
rundergehakt – 500 gram, mager
knoflook – 1 teen
Italiaanse kruiden – 2 theelepels gemengde
paprikapoeder – 1 theelepel
cayenne – 1/2 theelepel
tomaten in blik – 400 gram
zout – snufje
peper – snufje
mozzarella – 200 gram
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Snijd de paprika in de lengte door midden en verwijder de zaadlijst.
- Snipper de ui en fruit het in 2 eetlepels olijfolie. Bak het gehakt rul en voeg de geperste knoflook toe.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en cayennepoeder toe. Bak totdat alle vocht verdampt is op middelhoog vuur.
- Nu voeg je de tomaten in blik toe en breng je het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Laat alles ongeveer 10 minuten op laag vuur koken.
- Laat het gehaktmengsel iets afkoelen en vul de puntpaprika helften zoals je op de foto ziet.
- Tot slot, scheur je de mozzarella in slierten en doe ze op de gevulde puntpaprika. Bak de gevulde paprika 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schep op een bord en serveer met wat rijst of eet ze gewoon zo! “Geniet van dit hersenspinsel!”
Geef een reactie