Categorie: Bijgerechten

  • Tabbouleh: Bulgur Salade Recept

    Tabbouleh: Bulgur Salade Recept

    In Rotterdam aan de Goudsesingel heb je een vegetarisch restaurantje Spirit (naast de biologische supermarkt Groene Passage). Wat nou, geiten-wollen-sokken-eten?! Het is wat mij betreft een trendy en hippe tent! De chef tovert elke dag met verse biologische ingrediënten en het resultaat: lekkerste vegetarische (en ook veganistische) gerechten die je kunt eten in Rotterdam! Geïnspireerd door de variatie van…

  • Frisse Mediterraanse Salade met Pijnboompitten

    Frisse Mediterraanse Salade met Pijnboompitten

    In de afgelopen weken heb ik niet veel zin gehad om te koken, omdat het zo warm was. Bovendien werd de trek vaak gestild door hapjes bij de borrel of op een terrasje, hahaha.  Op de heetste dagen hebben we voornamelijk veel salades gegeten, veel koele dranken gedronken en heel veel ijsjes! Dé kwam met…

  • Kip Pannekoekjes Recept

    Kip Pannekoekjes Recept

    (Hoe zeg je eigenlijk ‘chicken patties’ in het Nederlands? Weet iemand een betere vertaling dan ‘kip pannenkoekjes’? Ik dacht zelf ook nog aan kipschijfjes, maar dat klonk toch minder smakelijk in de oren vond ik. Het maakt niet zoveel uit hoe dit recept heet, het gaat om de smaak, toch?!) Veel Aziatische gerechten op Foodictive (denk aan…

  • Zelfgemaakte Teriyaki Saus Recept

    Zelfgemaakte Teriyaki Saus Recept

    Sinds een aantal jaren probeer ik zo min mogelijk ‘kunstmatige’ en kant-en-klare ingrediënten te gebruiken in mijn gerechten. Ik gebruik geen pakjes, zakjes en zelden flesjes sauzen. Bij uitzondering gebruik ik biologische bouillonpoeder en -tabletten, chilisaus en sojasaus. Ik heb namelijk geen idee hoe je zelf lichte/ donkere sojasaus moet maken, dus dat koop ik wel…

  • Gebakken Tofublokjes Recept

    Gebakken Tofublokjes Recept

    Dit recept is ideaal als je geen vleeseter bent, maar wel wat eiwitten binnen wilt krijgen. Ook prima voor de vegetariër, die iets anders wil proberen met tofu. Bij Chinese restaurants worden gebakken tofublokjes toegevoegd aan groente- of stoofgerechten.

  • Gepocheerde Gehaktballen Recept

    Gepocheerde Gehaktballen Recept

    Deze gehaktballen heb ik onlangs gemaakt voor de risotto met tomaten. Maar voor de vegatariërs onder ons, heb ik de twee recepten van elkaar gescheiden en een aparte blogpost geschreven voor de gepocheerde gehaktballen. Je kunt deze gehaktballen natuurlijk ook bakken in wat olie, waardoor een krokante buitenlaagje ontstaat. Maar pocheren vind ik zelf veel sneller,…

  • Roergebakken Shanghai Paksoi Recept

    Roergebakken Shanghai Paksoi Recept

    Steeds vaker kun je de Shanghai paksoi ook op de markt kopen of een goede natuurvoedingswinkel, en dus niet alleen bij de Aziatische supermarkt. De paksoi wordt ook wel eens bok choy genoemd, beide hebben de fonetische klanken uit het Chinees (Kantonees). De Shanghai paksoi wordt door sommige ook baby paksoi genoemd, vanwege de kleinere…

  • Verse Groene Kruiden Salade Recept

    Verse Groene Kruiden Salade Recept

    Deze salade heb ik van mijn schoonmoeder geleerd. Ze is zo creatief met salades, dat zelfs de ‘groenten-haters’ haar salades overheerlijk vinden. En dit recept is zo simpel, dat zelfs een ‘groentje’ het kan maken!

  • Romige Aardappelpuree Recept

    Romige Aardappelpuree Recept

    Ik ken mensen die aardappelpuree uit een pakje eten. Het is poeder dat je moet mengen met water of melk. Ik probeer geen oordeel te vellen hierover, maar ik kan het echt niet laten: hoe kun je dat lekker vinden??! Toen ik – lang, lang geleden – student was, had ik een aardappelschotel gemaakt met…

  • Chinese Broccoli: Kai Lan Recept

    Chinese Broccoli: Kai Lan Recept

    Wanneer ik met mijn ouders bij de Chinees uit eten ga (ha!), bestellen we meestal kai lan als groentegerecht. De Chinese broccoli wordt heerlijk gewokt met knoflook en is nog knapperig, precies zoals ik van mijn groenten houd, hmm! Mijn ouders maken dit gerecht ook wel eens thuis en ik wilde het zelf ook gaan…