Groene kruiden salade

Verse Groene Kruiden Salade Recept

Deze salade heb ik van mijn schoonmoeder geleerd. Ze is zo creatief met salades, dat zelfs de ‘groenten-haters’ haar salades overheerlijk vinden. En dit recept is zo simpel, dat zelfs een ‘groentje’ het kan maken!

Ingrediënten voor Groene Kruiden Salade

Deze snelle salade met verse groene kruiden is niet alleen heel erg lekker en gezond, maar ook heel erg makkelijk te maken. Bovendien kost het bijna niks, dus ideaal voor studenten die hun ‘groentjes’ willen eten maar niet teveel willen uitgeven! Eventueel kun je de pijnboompitten vervangen door bijvoorbeeld hazelnoten of sesamzaadjes voor een meer Oosters tintje. Het is lekker om deze salade te serveren met ‘zwaar’ vleesgerecht, zoals runderstoofpot of lamsvlees. De friszure smaak van de salade zorgt een goede smaakbalans.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor: 2 tot 4 porties

munt – handvol, verse
koriander – handvol, verse
peterselie – handvol, verse platte
pijnboompitten – 50 gram
olijfolie – 5 eetlepels, extra vergine
citroen – sap van een halve
zout – snufje

Bereidingswijze:

  1. Was de verse kruiden grondig en laat het goed uitlekken. Snijd de verse kruiden (en niet hakken, omdat er dan teveel sap vrijkomt) in even grote stukken.
  2. De verse kruiden kunnen een grote kom.
  3. Knijp de sap van een halve citroen over de verse kruiden uit.
  4. Doe de extra vergine olijfolie in een koekenpan en voeg de pijnboompitten aan toe.
  5. Bak de pijnboompitten op laag vuur bruin in de olijfolie. Je zult zien dat de olijfolie begint te schuimen, dat is niet erg, doe dan het vuur uit.
  6. Giet de olijfolie met de pijnboompitten over de verse kruiden. Het gaat knetteren, maar geeft een heerlijke geur af, omdat de hete olie de verse kruiden ‘gaart’.
  7. Meng de pijnboompitten en extra vergine olijfolie goed door de verse kruiden. Breng op smaak met wat grove zeezout.
  8. Deze heerlijke verse kruiden salade smaakt heel erg goed bij een gebakken biefstukje of lamsvlees. “Niet slecht voor een groentje”!
  • Groene kruiden salade

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie