Frisse Mediterraanse Salade met Pijnboompitten

In de afgelopen weken heb ik niet veel zin gehad om te koken, omdat het zo warm was. Bovendien werd de trek vaak gestild door hapjes bij de borrel of op een terrasje, hahaha.  Op de heetste dagen hebben we voornamelijk veel salades gegeten, veel koele dranken gedronken en heel veel ijsjes! Dé kwam met het idee om deze salade te maken, dus het is eigenlijk zijn ‘recept’. Credits gaan naar hem en kritiek naar mij!

Ingrediënten voor Mediterraanse Salade met Pijnboompitten
Ingrediënten voor Mediterraanse Salade met Pijnboompitten

Niet alleen lekker op hete zomerdagen wanneer je niet wilt zweten en zwoegen in de keuken, maar ook erg lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een warm couscous gerecht. Door de citroensap is het lekker fris en de geroosterde pijnboompitten geven een extra bite aan de salade.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Voor: 2-4 porties

komkommer – 1 hele
tomaten – 3 hele
paprika – 1 gele
ui – 1 hele
rucola – handvol
citroen – 1 hele
olijfolie – 3 eetlepels
dille – handvol, verse
pijnboompitten – handvol

Bereidingswijze:

  1. Was en snijd alle groenten in kleine blokjes (van ongeveer 0.5 cm bij 0.5 cm). Doe ze in een diep bord.
  2. Snijd of scheur de rucola in grove stukken en doe dit bij de rest van de gesneden groenten.
  3. Meng alle groenten met een lepel. Breng het op smaak met wat zout en de sap van een halve citroen.
  4. Doe de olijfolie bij de salade en meng goed.
  5. Rooster nu de pijnboompitten op laag vuur lichtbruin (duurt ongeveer 3 minuten), dit komt de smaak ten goede.
  6. Strooi de gesneden dille en de geroosterde pijnboompitten boven de rest van de salade. “Verrassende salade in minder dan 15 minuten!”

Reacties

Geef een reactie