Categorie: Chinese keuken

  • Gewokte Udon Noedels met Zwarte Pepersaus

    Gewokte Udon Noedels met Zwarte Pepersaus

    Wanneer Dé niet thuis is met het avondeten, sta ik mezelf soms toe om af te halen, zoals een wokmaaltijdje. Het is zeker niet gezond, omdat er veel potjes, sausjes en smaakversterkers worden gebruikt. Maar ik krijg wel ideeën om die smaken na te bootsen zonder kant-en-klare sauzen.  Ik wist dat Dé de afhaalversie niet…

  • Gestoomde Tarbot met Gember en Lente-Ui Recept

    Gestoomde Tarbot met Gember en Lente-Ui Recept

    Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Vandaag is het jaar van het Paard begonnen! Als je wilt weten welk dier hoort bij jouw geboortejaar, neem dan een kijkje op de website van Geledraak. Wat kan ik anders maken dan een Chinees gerecht voor het Chinees Nieuwjaar?!! En bij mijn ouders thuis eten we dan altijd ook dit heerlijke…

  • Kip Pannekoekjes Recept

    Kip Pannekoekjes Recept

    (Hoe zeg je eigenlijk ‘chicken patties’ in het Nederlands? Weet iemand een betere vertaling dan ‘kip pannenkoekjes’? Ik dacht zelf ook nog aan kipschijfjes, maar dat klonk toch minder smakelijk in de oren vond ik. Het maakt niet zoveel uit hoe dit recept heet, het gaat om de smaak, toch?!) Veel Aziatische gerechten op Foodictive (denk aan…

  • Chinese Maïssoep Recept

    Chinese Maïssoep Recept

    Het seizoen voor verse maïskolven is begonnen. Het weer is wat mooier aan het worden, dan is het heerlijk om de verse maïskolven op de barbecue te gooien. Maar in de avonden koelt het nog redelijk af en dan kan een kom warme  maïssoep er wel in bij mij! Dit recept is ook geschikt voor vegetariërs,…

  • Gestoomde Eieren Recept

    Gestoomde Eieren Recept

    Dit is een van de vele gerechten die ik graag at als kind: gestoomde eieren. In het Chinees noemen we “gestoomde water eieren”, omdat je water (of bouillon) toevoegt aan de geklutste eieren voordat je ze stoomt. Dit gerecht komt in vele variaties voor, en wordt in elke streek en land anders bereid. Ik maak…

  • Aubergines met Rundergehakt Recept

    Aubergines met Rundergehakt Recept

    Heb je ook zo’n gezellig Paasweekend gehad? Dé en ik hebben genoten van een familie Paaslunch bij ons thuis. Er werd gevraagd wanneer ik weer een recept zou plaatsen op Foodictive. Bij deze. 1 April is wel een mooie datum voor een nieuw recept, vind je niet? En geen zorgen, dit is echt geen 1…

  • Congee: Chinese Rijstepap Recept

    Congee: Chinese Rijstepap Recept

    Onder de Aziaten is dit zo’n bekend gerecht, dat het heel veel benamingen heeft. Misschien ken je het als: 粥 (Mandarijn), zhou (Mandarijn pin yin), kanji (Tamil), tjoek (Kantonees, Hakka, Koreaans), okayu (Japans), mo (Hokkien), boeboer (Indonesisch), kanji (Tamil) en in het Engels bekend als congee (spreek uit als: kon jie). Dus je begrijpt dat het…

  • Gebakken Tofublokjes Recept

    Gebakken Tofublokjes Recept

    Dit recept is ideaal als je geen vleeseter bent, maar wel wat eiwitten binnen wilt krijgen. Ook prima voor de vegetariër, die iets anders wil proberen met tofu. Bij Chinese restaurants worden gebakken tofublokjes toegevoegd aan groente- of stoofgerechten.

  • Roergebakken Shanghai Paksoi Recept

    Roergebakken Shanghai Paksoi Recept

    Steeds vaker kun je de Shanghai paksoi ook op de markt kopen of een goede natuurvoedingswinkel, en dus niet alleen bij de Aziatische supermarkt. De paksoi wordt ook wel eens bok choy genoemd, beide hebben de fonetische klanken uit het Chinees (Kantonees). De Shanghai paksoi wordt door sommige ook baby paksoi genoemd, vanwege de kleinere…

  • Taugé met Gebakken Tofu Recept

    Taugé met Gebakken Tofu Recept

    Zoals vele Chinese immigranten in Nederland, hadden ook mijn ouders een afhaalzaakje. Mijn ‘naschoolse opvang’ was in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Alles draaide daar natuurlijk om het bereiden van lekkere eten voor onze hongere gasten. Ons menu was niet erg uitgebreid – in tegenstelling tot de afhaalzaak van Najib Amhali die…