Categorie: Italiaanse keuken

  • Geroosterde Zalmforel met Zongedroogde Tomaten Recept

    Geroosterde Zalmforel met Zongedroogde Tomaten Recept

    We eten heel graag een à twee keer per week vis. En met dit recept is het helemaal geen gedoe om een hele vis te bereiden en heb je met een aantal ingrediënten die je een tijd kunt bewaren in je voorraadkast en koelkast, een heerlijk gerecht klaar in 40 minuten. Uit 2 hele zalmforellen kun…

  • Zelfgemaakte Groene Pesto Recept

    Zelfgemaakte Groene Pesto Recept

    Laat vanaf nu die potjes kant-en-klare groene pesto in de supermarkt staan! Zo zonde dat je dat eet, als je zelf vele vele malen lekkerdere pesto kunt maken thuis. Als je ook nog investeert in een weckpotje, dan kun je deze basilicum pesto weken bewaren in de koelkast.  Wil je helemaal gek doen, koop dan…

  • Risotto met Cantharellen Recept

    Risotto met Cantharellen Recept

    Dé en ik struinen elke week de markt af en gaan op zoek naar ingrediënten die we nog niet kennen of waar me nog niet mee gekookt hebben. We kwamen dit keer cantharellen tegen. Omdat ik een keer voor een werklunch risotto met cantharellen had gegeten, wilde ik het op wagen. Het risotto recept van…

  • Simpele Pasta Puttanesca met Tonijn Recept

    Simpele Pasta Puttanesca met Tonijn Recept

    Meestal heb ik doordeweeks niet altijd veel zin om (lang) in de keuken te staan. Pastagerechten zijn daarom mijn favoriet voor doordeweeks, ze zijn makkelijk en snel te maken en smaken altijd lekker met een goed sausje. Bovendien ben ik dol dol dol dol op dit recept: krachtige maar toch subtiele smaken die elkaar in balans houden.…

  • Groentelasagne Recept

    Groentelasagne Recept

    Voordat ik Dé leerde kennen, was ik een Carnivoor met een hoofdletter C dus. Ik was echt een type rijst (was vroeger niet echt gek op aardappelen…..), vlees, groenten. En vooral het vlees moest niet ontbreken, want dat miste ik meteen!Gelukkig heb ik door de jaren heen geleerd om een vegetarische maaltijd te waarderen en…

  • Gepocheerde Gehaktballen Recept

    Gepocheerde Gehaktballen Recept

    Deze gehaktballen heb ik onlangs gemaakt voor de risotto met tomaten. Maar voor de vegatariërs onder ons, heb ik de twee recepten van elkaar gescheiden en een aparte blogpost geschreven voor de gepocheerde gehaktballen. Je kunt deze gehaktballen natuurlijk ook bakken in wat olie, waardoor een krokante buitenlaagje ontstaat. Maar pocheren vind ik zelf veel sneller,…

  • Risotto met Tomaten en Paprika Recept

    Risotto met Tomaten en Paprika Recept

    We gaan af en toe eten bij mijn vriendin Col en haar vriend, waar we altijd kapot worden verwend met lekker eten, gezelligheid en heerlijke gesprekken. Een van die keren had ze een hele lekkere risotto gemaakt die ze op TV had gezien. Dé vond het zo lekker dat hij aan mij vroeg om het…

  • Linguini met Pittige Shii Take en Oesterzwammen Recept

    Linguini met Pittige Shii Take en Oesterzwammen Recept

    Dit is een recept van Dé, die heel erg van pittig eten houdt en graag experimenteert met chilipepers. In dit gerecht heeft hij gedroogde chilipepers gebruikt. Ik zou je aan willen raden om eerst 1/2 theelepeltje te gebruiken en te proeven of je het niet te pittig vindt. Een andere tip die ik mee kan…

  • Bolognesesaus Recept

    Bolognesesaus Recept

    Eén van de klassiekers in de Italiaanse keuken: de bolognesesaus. Ik eet hem het liefst met spaghetti of linguini, omdat ik het heel erg leuk vind om de pasta om mijn vork te ‘krullen’ (ik mocht vroeger nooit met mijn eten spelen….plus, we aten noedels altijd met eetstokjes thuis – ja, mijn moeder ziet lange…