Zelfgemaakte Groene Pesto

Zelfgemaakte Groene Pesto Recept

Laat vanaf nu die potjes kant-en-klare groene pesto in de supermarkt staan! Zo zonde dat je dat eet, als je zelf vele vele malen lekkerdere pesto kunt maken thuis. Als je ook nog investeert in een weckpotje, dan kun je deze basilicum pesto weken bewaren in de koelkast.  Wil je helemaal gek doen, koop dan een basilicum plantje. Ik heb meer dan half jaar van genoten en het is niet duur (op de markt rond EUR 2).

Ingrediënten voor Groene Pesto
Ingrediënten voor Groene Pesto

Tips voor zelfgemaakte pesto:

  • Geef het basilicum plantje aan de onderkant water en niet over de potgrond gieten, op een of andere manier groeit het dan beter.
  • Als je pijnboompitten te duur vindt of je kunt ze niet vinden, gebruik dan cashewnoten (er zullen mensen zijn die me vervloeken om deze tip). Andere noten smaken niet zo erg lekker bij basilicum pesto.
  • In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook pecorino kaas gebruiken.

Groene pesto is een van die dingen waar je altijd wat meer van moet maken, zodat je eindeloos mee kunt ‘koken’. Gooi het door wat pasta en je hebt een lekkere ‘saus’ of smeer het op je boterham in plaats van mayonaise of marineer blokjes kipfilet of visfilet in 2 eetlepels pesto voordat je het gaat grillen. Eindeloze mogelijkheden en je maakt je smaakpapillen hier zo blij mee, echt!

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Voor: 10 eetlepels

pijnboompitten – 30 gram
olijfolie (extra vergine) – 5 à 8 eetlepels
Parmezaanse kaas – handvol geraspte
citroensap – 2 eetlepels
basilicum – handvol verse
knoflook – 1 teen
zout – snufje
peper – snufje

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur (er hoeft geen olie bij) totdat ze bruin worden.
  2. Doe alle ingrediënten inclusief de geroosterde pijnboompitten, behalve de extra vergine olijfolie, in een keukenmachine en hak alles fijn todat je de textuur krijgt zoals op de foto.
  3. Giet steeds 1 à 2 eetlepels olijfolie bij en mix het geheel in de keukenmachine.
  4. Blijf olijfolie toevoegen totdat je de juiste pesto textuur hebt (voorkeursafhankelijk). Breng het geheel op smaak met zout en peper en eventueel extra citroensap.
  5. Bewaar de pesto in een weckpotje en sluit goed af. Je kunt de pesto een aantal weken bewaren in de koelkast. “Pesto smakelijk!”
  • Zelfgemaakte Groene Pesto

Reacties

Eén reactie op “Zelfgemaakte Groene Pesto Recept”

  1. elles avatar
    elles

    Wij maken ook altijd zelf pesto, maar roosteren nu de pitjes niet meer…..probeer het eens.

Geef een reactie