Categorie: Hoofdgerechten
-

Kipshoarma Recept
Onze lekkerste shoarma ervaring was in Israël. Och, och, als ik er al aan denk begin ik te watertanden. In het Midden-Oosten weten ze toch echt hoe je shoarma moet maken, veel beter dan de zogenaamde beste shoarmatent hier in Rotterdam (Jaffa in de Witte de Withstraat). In Israël kun je kiezen tussen shoarma in…
-

Udon Noedelssoep Recept
Je hoeft geen kant-en-klare noedelssoep van de supermarkt (zo één met een beker) meer te kopen met dit recept. Heerlijk vers en zelfgemaakt smaakt zoveel beter en is zoveel gezonder, omdat je weet wat er in de soep gaat. Ik maak het iedere keer weer anders, hangt af van wat ik in mijn koelkast heb.…
-

Taugé met Gebakken Tofu Recept
Zoals vele Chinese immigranten in Nederland, hadden ook mijn ouders een afhaalzaakje. Mijn ‘naschoolse opvang’ was in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Alles draaide daar natuurlijk om het bereiden van lekkere eten voor onze hongere gasten. Ons menu was niet erg uitgebreid – in tegenstelling tot de afhaalzaak van Najib Amhali die…
-

Hele Kip Gevuld met Noten en Gedroogd Fruit Recept
Voor een lange tijd vond ik het een enorme uitdaging om een hele kip te bereiden. Ten eerste, omdat Dé en ik in onze vorige woning geen oven hadden, maar een combi-magnetronoven en dat maakte de drempel alleen maar groter om een hele kip te bereiden. (Past dat wel?!) Verder wist ik niet hoe de…
-

Szechuan Stijl Aubergines Recept
Eén van mijn favoriete groenten: aubergine. Deze groente brengt me terug naar mijn jeugd. Het doet me altijd denken aan hoe mijn moeder aubergines maakt: gevuld met kipgehakt en dan zachtgestoofd op laag vuur. Vroeger toen ik klein was, wilde ik altijd gevulde aubergines eten als ‘verjaardagskost’, zooo lekker! Echte ‘comfort food’, vind ik. Dit recept met…
-

Kantonese Bami met Groenten en Paddestoelen Recept
Gisteren was zo een dag dat ik echt geen trek had in vlees of vis. Dan maar iets vegetarisch maken. In het weekend had ik wat verse (kastanje) champignons en shii take paddestoelen op de markt gekocht. Ik had nog wat tauge, bieslook en paprika in de koelkast staan, die gebruikt moesten worden; zo is…
-

Linguini met Pittige Shii Take en Oesterzwammen Recept
Dit is een recept van Dé, die heel erg van pittig eten houdt en graag experimenteert met chilipepers. In dit gerecht heeft hij gedroogde chilipepers gebruikt. Ik zou je aan willen raden om eerst 1/2 theelepeltje te gebruiken en te proeven of je het niet te pittig vindt. Een andere tip die ik mee kan…
-

Bolognesesaus Recept
Eén van de klassiekers in de Italiaanse keuken: de bolognesesaus. Ik eet hem het liefst met spaghetti of linguini, omdat ik het heel erg leuk vind om de pasta om mijn vork te ‘krullen’ (ik mocht vroeger nooit met mijn eten spelen….plus, we aten noedels altijd met eetstokjes thuis – ja, mijn moeder ziet lange…
-

Chinese Dumplings: Jiao Zi Recept
Toen ik nog thuis woonde, kokkerelden mama en ik heel erg vaak op zaterdag. En dat doen we nog steeds en het voelt altijd als een dagje uit met zijn tweeen. Eerst gaan we samen naar de markt om verse vis, groenten en fruit te kopen. Al slenterend langs alle kraampjes, borrelen de ideeën op…