Categorie: Vlees
-
Gevulde Puntpaprika met Rundergehakt Recept
Tijdens een vakantie in Turkije heb ik gevulde groene paprika’s gegeten en die smaak werd getriggerd toen ik deze rode puntpaprika’s op de markt zag. Ja, ik weet….mijn hersenen maken soms rare verbindingen….De mozzarella is abosoluut niet uit de Turkse keuken, maar deze gevulde paprikabootjes, zoals ik ze ook noem, is de creatie van mijn…
-
Ossenhaas met Champignons Recept
Heel wat jaren terug had ik het kookboek Geheimen van een meesterchef (van Gordon Ramsay) gekregen van mijn zus. Zoals met alle kookboeken die ik krijg of zelf koop, heb ik uren in zitten bladeren en alle recepten met veel aandacht en bewondering gelezen. Ik vond de recepten ’te moeilijk’ en ‘eng’ en waagde me er niet…
-
Aubergines met Rundergehakt Recept
Heb je ook zo’n gezellig Paasweekend gehad? Dé en ik hebben genoten van een familie Paaslunch bij ons thuis. Er werd gevraagd wanneer ik weer een recept zou plaatsen op Foodictive. Bij deze. 1 April is wel een mooie datum voor een nieuw recept, vind je niet? En geen zorgen, dit is echt geen 1…
-
Gestoofd Rundvlees met Rode Wijn Recept
Nu het buiten nog koud is, hebben Dé en ik laatst genoten van een winterkostje: stoofpotje met rundvlees. Geïnspireerd door een basisrecept uit De Kookrevolutie van Jamie Oliver, heb ik een kleine aanpassing gemaakt door rode wijn te gebruiken in plaats van bier. Het is nog echt wel de tijd voor, met de kou en de dooi op komst om een ‘buikverwarmend’ gerecht…
-
Gepocheerde Gehaktballen Recept
Deze gehaktballen heb ik onlangs gemaakt voor de risotto met tomaten. Maar voor de vegatariërs onder ons, heb ik de twee recepten van elkaar gescheiden en een aparte blogpost geschreven voor de gepocheerde gehaktballen. Je kunt deze gehaktballen natuurlijk ook bakken in wat olie, waardoor een krokante buitenlaagje ontstaat. Maar pocheren vind ik zelf veel sneller,…
-
Bolognesesaus Recept
Eén van de klassiekers in de Italiaanse keuken: de bolognesesaus. Ik eet hem het liefst met spaghetti of linguini, omdat ik het heel erg leuk vind om de pasta om mijn vork te ‘krullen’ (ik mocht vroeger nooit met mijn eten spelen….plus, we aten noedels altijd met eetstokjes thuis – ja, mijn moeder ziet lange…