Categorie: Tips en trucs
-
Zelfgemaakte Mayonaise Recept
Och, er is geen enkele merk die lekkerdere mayonaise kan maken dan je ‘eigen merk’. Eenmaal een keer zelf mayonaise gemaakt en je wilt echt niet meer die Remia, Zaanse mayo, Hellman’s of wat voor merk dan ook! Om verse mayonaise te maken moet je wel hele, hele verse eieren gebruiken. Dat betekent dat je…
-
Zelfgemaakte Groene Pesto Recept
Laat vanaf nu die potjes kant-en-klare groene pesto in de supermarkt staan! Zo zonde dat je dat eet, als je zelf vele vele malen lekkerdere pesto kunt maken thuis. Als je ook nog investeert in een weckpotje, dan kun je deze basilicum pesto weken bewaren in de koelkast. Wil je helemaal gek doen, koop dan…
-
Hoe Pel Je Garnalen?
Sommige vrienden van mij vinden garnalen heerlijk om te eten, maar vinden het vaak ‘een gedoe’ om ze zelf te pellen of ze weten niet hoe dat moet. Ik gebruik zowel garnalen met als zonder kop, maar pel ze meestal wel zelf. De schaal van de garnalen kun je gebruiken om bijvoorbeeld bouillon te maken…
-
Hoe Pel Je een Tomaat?
In sommige gerechten zie je weleens staan dat je vers gepelde tomaten moet gebruiken. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt: “Waarom zou je een tomaat pellen? Het klinkt nogal als een priegelklusje. Bovendien mis je de essentiĆ«le vitaminen van de tomaat, die toch vaak in de schil zitten.” Wanneer je sauzen en soepen maakt met…
-
Hoe Schil en Snijd Je een Ananas?
Vind je verse ananas ook zo lekker, maar weet je niet hoe je het zelf moet schillen en snijden? Ik wist het ook niet en heb het daarom aan mijn moeder gevraagd. Het enige wat je nodig hebt is een vlijmscherp mes. Volg dan de stap-voor-stap instructies hieronder en je hoeft nooit meer die dure…
-
Hoe Maak Je een Pastanest?
Voordat ik de ‘princess of pasta twirls’ – zoals Donna Hay zichzelf noemt – op TV zag, serveerde ik altijd mijn pasta ‘plat’ op het bord. Ik heb het nooit lelijk gevonden ofzo, maar ik moet zeggen dat een pastanestje toch wel wat heeft hoor. Dit is zo een simpele truc, dat je er misschien…