Hoe Maak Je een Pastanest?

Voordat ik de ‘princess of pasta twirls’ – zoals Donna Hay zichzelf noemt – op TV zag, serveerde ik altijd mijn pasta ‘plat’ op het bord. Ik heb het nooit lelijk gevonden ofzo, maar ik moet zeggen dat een pastanestje toch wel wat heeft hoor. Dit is zo een simpele truc, dat je er misschien niet aan had gedacht om het zo te doen.
Het effect van een pastanestje zie je in het recept van pasta met gerookte kip, spinazie en roomsaus.

Om een pastanest te kunnen maken, moet je natuurlijk eerst de pasta koken (langsliertige pasta zoals spaghetti, linguine, pappardelle of tagliatelle). Je kunt kiezen om eerst een pastanest te maken en daarna de pastasaus erover heen te doen. Of je mengt de gekookte pasta in de pastasaus – wanneer deze gereed is – en maakt dan de pastanest.

Ingrediënten:

Langsliertige pasta

Bereidingswijze:

  1. Pak wat gekookte pasta met een keukentang op en laat het boven een bord hangen.
  2. Draai de tang een kwartslag en laat het wat zakken.
  3. Draai het bord met een hand en laat de keukentang met de pasta in de andere hand steeds meer zakken.
  4. Blijf het bord draaien totdat de pasta er bijna helemaal op ligt. Het draaien van het bord is wat makkelijker dan de keukentang steeds een kwartslag draaien.
  5. Zo heb je een klein pastanestje.
  6. Herhaal stap 1 tot en met 4 nogmaals of totdat je de juiste hoeveelheid pasta op het bord hebt in een vorm van een nestje.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie