Vind je verse ananas ook zo lekker, maar weet je niet hoe je het zelf moet schillen en snijden? Ik wist het ook niet en heb het daarom aan mijn moeder gevraagd. Het enige wat je nodig hebt is een vlijmscherp mes. Volg dan de stap-voor-stap instructies hieronder en je hoeft nooit meer die dure voorgesneden stukjes ananas te kopen!
Extra weetje: Hoe weet je of een ananas rijp is?
– De beste manier om dit te weten te komen, is door te ruiken! Een rijpe ananas herken je meteen; de hele ananas heeft een zoete geur, vooral de onderkant.
– Een andere manier is door het middelste groene blad los te trekken. De ananas is rijp als het blad heel gemakkelijk los komt.
Wanneer ik ananas wil eten, koop ik altijd voorgesneden stukken in een plastic bakje die je in de supermarkt kunt kopen. Niet erg goedkoop die bakjes en de ananas smaakt niet altijd zoet en rijp. Door zelf een ananas te schillen en te snijden, wanneer het rijp is, is het extra genieten van dit tropisch fruit!
Bereidingswijze:
- Leg de ananas zijwaarts op een snijplank.
- Snijd de ‘kop’ eraf met een scherp mes.
- Vervolgens snijd je de onderkant van de ananas eraf.
- Zet de ananas nu rechtop en snijd de schil eraf van boven naar beneden. Volg hierbij de vorm van de ananas.
- Draai de ananas steeds met de klok mee en herhaal stap 4, totdat de ananas helemaal geschild is.
- Snijd de eventueel overgebleven stukken schil aan de onderkant eraf.
- Nu is het tijd om de ‘gaten’ van de ananas weg te snijden. Dit doe je door diagonaal langs de ‘gaten’ een snee in te kerfen.
- Herhaal stap 7 totdat je de hele ananas rond bent gegaan en alle ‘gaten’ verwijderd hebt.
- De ananas is nu klaar om in plakken of stukken gesneden te worden.
- Leg de plakken ananas op een bord en geniet ervan. “Tropisch lekker”!
Geef een reactie