Hoe Pel Je Garnalen?

Sommige vrienden van mij vinden garnalen heerlijk om te eten, maar vinden het vaak ‘een gedoe’ om ze zelf te pellen of ze weten niet hoe dat moet. Ik gebruik zowel garnalen met als zonder kop, maar pel ze meestal wel zelf. De schaal van de garnalen kun je gebruiken om bijvoorbeeld bouillon te maken of een sausje meer smaak te geven.

In deze post heb ik medium garnalen zonder kop ontdooid. Stap voor stap laat ik zien hoe je de garnaal moet pellen en hoe je het schoon moet maken. Na het pellen kun je de garnalen gebruiken voor bijvoorbeeld een Thaise soep met vis en garnalen of in een kipgehaktmengsel voor Chinese dumplings.

Bereidingswijze:

  1. Pel de schaal van de garnaal vanuit de holle kant (waar de ‘pootjes’ zijn) eraf. Dit doe je door de pootjes als het ware opzij te schuiven en eraf te trekken.
  2. Wanneer de schaal van de garnaal verwijderd is, snijd je de bolle kant van de garnaal klein beetje in met een mes.
  3. Het darmkanaal, dat soms zand en vuil bevat, van de garnaal komt nu bloot te liggen. Dit trek je met je vinger eruit of met je mes.
  4. Spoel nog even af met water. De garnaal is nu gepeld en schoongemaakt. Herhaal stap 1 tot en met 3 voor de overige garnalen die je hebt.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie