Chimichurri Kipspiesjes Recept

Dit recept is geïnspireerd door de broer van Noa, en hij is dol op barbecueën. Ook in de winter steekt hij de barbecue aan voor een lekker biefstukje of kip. Ik houd het bij een goede grillpan in de winter!
We hadden laatst deze kipspiezen gegeten als voorgerecht om de maag ‘op te warmen’. Nu het zo koud is buiten, vinden wij het extra lekker om iets pikants te eten.

Ingrediënten voor Chimichurri Kipspiesjes
Ingrediënten voor Chimichurri Kipspiesjes

Chimichurri komt oorspronkelijk uit Argentinië en is een (marinade)saus voor vlees. Ook in Mexico en Brazilië gebruikt men regelmatig chimichurri. Vergelijkbaar met pesto’s heb je ook verschillende varianten op de chimichurri, qua kleur en smaak. Maar de basisingrediënten zijn: verse peterselie, knoflook, olijfolie en iets zuurs zoals azijn of citroensap.

Dit recept is mijn interpretatie van de traditionele chimichurri, die gebruikt wordt als een saus of  marinade. De chimichurri kipspiesjes hebben wel de smaakelementen van de ‘echte’ chimichurri. Volgende keer zal ik een biefstuk maken met de Argentijnse chimichurri!

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor: 6 stuks

lente-ui – 1 stuk
chilipeper – 1 hele, rode
ui – 1 hele
knoflook – 1 teen
kipfilet – 200 gram, in blokjes gesneden
azijn – 2 eetlepels, witte
zout – 1 theelepel
olie – 1 eetlepel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  2. Verwijder de zaadlijst van de chilipeper om de chimichurri minder pikant te maken en snijd de chilipeper in stukjes. Als je van heel erg pikant houdt, laat je de zaadlijst erin zitten. 
  3. Rasp de ui en knoflook fijn.
  4. Doe de ingrediënten van de vorige stappen in een kom en voeg de azijn en het zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg de stukjes kipfilet toe en zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met het chimichurrimengsel. Laat dit zo marineren voor minimaal 15 minuten.
  6. Rijg de stukjes kipfilet aan een metalen spies en sprenkel wat olie over heen.
  7. Verwarm de grillpan totdat het goed heet is en grill de chimichurri kipspiesjes in ongeveer 10 minuten gaar. 
  8. Je kunt de spiezen eten als een voorgerechtje of in een pita of tortilla als hoofdgerecht, met wat lekkere chilisaus. “Chimichurri ze!”  

door

Reacties

Geef een reactie