Pasta met Kip en Mosterdroomsaus Recept

Af en toe mag je best wel zondigen. En dan bedoel ik dat je pasta met een romige saus mag eten. Want ik denk zelf niet dat een mosterd-tomatensaus onwijs lekker zal smaken. Daarom geniet ik extra van deze romige mosterdsaus, wanneer ik het maak. Het gevaar van dit recept is dat je het vaker wilt maken, omdat het zo potversnotje makkelijk en snel is! Hierna gewoon een ‘balansdag’ doen…..

Ingrediënten voor Pasta met Kip en Mosterdroomsaus

Dit recept is het lekkerst met slierterige pasta, zoals tagliatelle of linguini. Gebruik als het kan verse pasta met groene kruiden, dat maakt dit romige gerecht met een pit van de mosterd helemaal af. Ik maak hem vaak doordeweeks, als ik niet te lang in de keuken wil staan na een lange werkdag.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor: 2 tot 4 porties

champignons – 200 gram
ui – 1 hele
olijfolie – 2 eetlepels
knoflook – 1 teen
kipfilet – 200 gram, gesneden
crème fraîche – 200 ml
mosterd – 2 eetlepels, grove
peper – snufje
zout – snufje
pasta – 250 gram

Bereidingswijze:

  1. Veeg de champignons schoon met wat keukenpapier en snijd ze in plakjes.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Fruit de ui in wat olijfolie op laag vuur. 
  4. Wanneer de ui glazig is (doorzichtiger), pers je de knoflook uit en bak deze op laag vuur een minuutje mee.
  5. Voeg daarna de stukjes kipfilet toe en bak op hoog vuur voor ongeveer 4 minuten.
  6. De plakjes champignons kunnen nu toegevoegd worden en bak ze met de kip totdat ze van kleur veranderen.
  7. Doe de crème fraîche bij de kip en champignons, draai het vuur wat lager. Laat de crème fraîche als het ware langzaam ‘smelten’. Ondertussen kook je de verse pasta in een pan met ruime hoeveelheid water.  
  8. Voor de lekkere mosterdsmaak, voeg je nu 2 eetlepels grove mosterd toe aan de romige saus. Roer de mosterd goed door de saus.
  9. Breng de saus op smaak met gemalen zwarte peper.
  10. En gebruik eventueel wat extra zout, als je de saus dat nodig heeft. Maar proef de saus eerst, omdat de mosterd ook al zout bevat.
  11. Laat de saus nog 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, terwijl je de pasta afgiet. 
  12. Maak een mooie pastanest en schep de kip in lekkere mosterdroomsaus over de pasta. “Geniet ervan”!

Reacties

Geef een reactie