Dit pastagerecht is geïnspireerd door mijn zus, die dit recept met gerookte zalm had gemaakt voor mij en Dé. We vonden het zo lekker, dat we meteen het recept van haar ontfutseld hadden! We maken regelmatig dit gerecht met gerookte zalm, maar ook met gerookte kip en dat bevalt ons ook heel erg goed. Bedankt, zus!

Let op: serveer de pasta met de roomsaus meteen, nadat je spinazie bij hebt gedaan en nadat het geslinkt is. Doordat de spinazie vocht bevat en deze vrijkomt tijdens het verwarmen ervan, kan de saus erg ‘waterig’ worden. Als je deze saus ver van te voren wilt voorbereiden, doe er dan geen spinazie bij totdat je het gerecht gaat serveren en warm het dan alleen even op.
Persoonlijk vind ik dit gerecht het lekkerst met verse (kruiden)pasta, dat geeft toch weer extra smaak net als de witte wijn. Vervang de slagroom eens door crème fraîche, dat geeft een vollere saus. De gerookte kip koop ik meestal in de supermarkt, ik heb nog geen recept hoe je dat zelf kunt maken. Als je geen vlees eet, maar wel vis, probeer eens gerookte zalm te gebruiken.
Ingrediënten:
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 2 tot 4 porties
ui – 1 hele
gerookte kip – 200 gram
olijfolie – 1 eetlepel
slagroom – 200 ml, verse
witte wijn – 200 ml
tagliatelle – 400 gram, (verse)
spinazie – 200 gram
zout – snufje
peper – snufje
Bereidingswijze:
- Kook 1,5 liter water voor de pasta in de waterkoker. Pel en snipper de ui, terwijl het water kookt. Snijd de gerookte kip in kleine blokjes.
- Doe wat olijfolie in de pan en bak de uien totdat ze glazig zijn op middelhoog vuur.
- De blokjes gerookte kip kan er nu bij. Bak de kip ongeveer een minuut mee met de gesnipperde ui.
- Kook, vóór de volgende stap, de verse pasta in een soeppan met ruime hoeveelheid water die je eerder gekookt hebt. De pasta is in ongeveer 5 minuten klaar.
- Voeg dan de witte wijn toe aan de kip en ui en laat het voor de helft inkoken op hoog vuur, dat duurt ongeveer 8 minuten.
- Doe dan de slagroom of crème fraîche erbij, roer goed door. Breng het geheel aan de kook voor ongeveer 2 minuten.
- De spinazie kan er nu bij. Laat de spinazie slinken, roer het goed door de roomsaus. Breng het op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en draai een nestje op een bord.
- Schep de roomsaus met kip en spinazie over het nestje pasta. Garneer het gerecht met wat verse rucola. “Romig en rokerig lekker!”
Geef een reactie