Kabeljauwfilet met Krokante Korst Recept

Vaak haal ik de vis op de markt en dat kan ik alleen in het weekend doen. Maar ik heb hier iets op verzonnen: koop verse vis van de supermarkt wanneer deze in de aanbieding is en vries het in (je moet hier wel ruimte voor maken in de vriezer. En zorg ervoor dat je alles labelt: hoeveelheid, tot wanneer je het kunt gebruiken en natuurlijk wat er in het zakje of bakje zit)! Je ontdooit de vis in een mum van tijd in een diepe kom met wat lauwwarm water (dep de vis wel goed droog voor bereiding). Zo genieten wij ook op een doordeweekse dag van verse vis en hoeven niet persé naar de supermarkt wanneer we er trek in hebben!

Ingrediënten voor Kabeljauwfilet met Krokante Korst

Dit recept van vis met krokante korst (van Bill Granger) is zo verrukkelijk met zelfgemaakte romige aardappelpuree of gewoon zo, op een bedje verse rauwe spinazieblaadjes. Zorg er wel voor dat je goede en stevige witte visfilet gebruikt voor dit gerecht, zoals kabeljauwfilet.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor: 2 tot 4 porties

kabeljauwfilet – 800 gram

Voor de krokante korst
knoflook – 2 tenen
brood – 6 sneetjes, bruin
citroen – schil van 1 hele
peterselie – handvol
olijfolie – 2 eetlepels
zout – snufje
peper – snufje

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 220 graden Celsius. Was de kabeljauwfilet en dep de visfilet goed droog met wat keukenpapier.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in even grote stukken van ongeveer 3 cm dikte. De overgebleven kleine stukken kun je bewaren in een vrieszakje voor een visstoofpotje of Thaise curry met vis.
  3. Scheur de sneetje brood en doe deze samen met de teentjes knoflook in de hakmachine. Voeg de citroenzeste van een hele citroen toe. 
  4. Doe vervolgens de peterselie en olijfolie er bij.
  5. Hak alle ingrediënten fijn in de hakmachine totdat het broodkruim er zo uitziet. 
  6. Schep vervolgens het broodkruim op ieder stukje kabeljauwfilet, totdat de bovenkant helemaal bedekt is.
  7. Druppel nog wat olijfolie over het broodkruim, zodat het krokant en bruin wordt in de oven.
  8. Bak de visfilet in de voorverwarmde oven (220 ºC) voor ongeveer 15 minuten of totdat de krokante korst goudbruin is. “Vis naar complimenten”!

Reacties

4 reacties op “Kabeljauwfilet met Krokante Korst Recept”

  1. Joep avatar
    Joep

    Lekker recept! Ook mooi gedaan met die foto’s.

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Dank je wel, Joep. 🙂 Ben blij dat je er van hebt genoten. Kook je vaker visgerechten? Groeten, San

  2. Corné avatar
    Corné

    Op zoek naar inspiratie op je blog terecht gekomen en zojuist dit recept gemaakt. Goed geslaagd! Ik ga zeker vaker hier ideeën op doen.

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Hoi Corné, dank voor je reactie! Als je van makkelijke visgerechten houdt, probeer dan is de Dorade met verse kruiden uit de oven. Groeten, San

Geef een reactie