Amandel Mandarijnen Cake Recept

Dé is gek op zoetigheden, dol op cake en taart. En al sinds we samenwonen probeert hij mij over te halen om een cake of taart te bakken. Ik heb altijd geroepen dat ik niet kan bakken en dat ik alleen bakstenen kan bakken, want zo hard waren mijn cakes in het verleden meestal ook. Dus heb ik cake en taarten bakken altijd vermeden als kooktechniek.
Maar digitale televisie heeft daar verandering in gebracht…. Dé en ik hebben namelijk sindskort een abonnement voor digitale televisie. En ik ben verslaafd aan de zender 24Kitchen: helemaal geweldig voor een kookgek als ik! Ik begon zelfs te kijken naar Rudolph’s Bakery, waarin meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen je meeneemt in het wonderlijke wereld van bakken! Nou, driemaal raden waar ik nog een poging aan heb gewaagd?

Tip:
Controleer na het koken van de mandarijnen of de schil veel wit bevat. Als dat zo is, schraap deze dan voorzichtig eraf omdat je cake hierdoor nogal bitter van smaak kan zijn (tenzij je dat juist lekker vindt!).

Ingrediënten voor Amandel Mandarijnen Cake

Als ik deze cake kan bakken, dan kun jij het ook. Echt, zonder dollen!
Het is een cake zonder bloem, dus geen geknoei met zeven en dergelijke. De gemalen amandelen fungeren als bloem in dit recept. Het enige is dat je geduld moet hebben bij het koken van de mandarijnen, maar het is zo het wachten waard! Door de lange kooktijd op zacht vuur, worden de mandarijnen heel smeuig en geven een extra dimensie aan de cake. Wees dapper als ik en bak deze overheerlijke cake met slechts 4 ingrediënten.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 90 minuten
Bereidingstijd: 70 minuten
Voor: 8 stuks

mandarijnen – 3 middelgrote of 4 kleine
amandelen – 225 gram, witte
ei – 6 stuks
suiker – 200 gram, witte fijne
boter – om de springvorm in te smeren

Bereidingswijze:

 1. Doe de mandarijnen in een steelpannetje met een deksel. Zorg ervoor dat ze net onder een laag water staan. Breng het water aan de kook en kook de mandarijnen op laag vuur voor 90 minuten. Als het water verdampt is, voeg dan water toe zodat de mandarijnen onder een laag water blijven.
 2. Terwijl de mandarijnen zachtjes pruttelen, heb je de tijd om de amandelen fijn te malen in een keukenmachine. Ook kun je alvast de eieren op kamertemperatuur laten komen, de suiker alvast af te wegen en de bodem en zijkanten van de springvorm in te smeren met boter.
 3. Koel de mandarijnen af na 90 minuten en knijp ze fijn om de pitten eruit te kunnen halen. En doe de mandarijnen, met schil en al, in de keukenmachine.
 4. Pureer de mandarijnen totdat je een gladde oranje massa krijgt. Nu is het een goed moment om de oven voor te verwarmen op 160 graden.
 5. Klop vervolgens de eieren.
 6. Voeg de suiker beetje voor beetje toe en klop alles nog 30 seconden.
 7. De gemalen amandelenmengsel mag nu worden toegevoegd en roer alles goed door.
 8. Roer nu de mooie oranje mandarijnenpuree door. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
 9. Giet de cakemengsel in de ingevette springvorm.
 10. Bak de cake voor 70 minuten. Test of de cake klaar is, door met een tandenstoker of sateprikker in het midden te prikken. De cake is klaar als er niks aan het stokje is blijven kleven.
 11. Laat de cake afkoelen en serveer eventueel met een bolletje vanille ijs of gewoon met verse slagroom. “Piece of cake”!

Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Amandel Mandarijnen Cake Recept”

 1. Sylvia avatar
  Sylvia

  Hoi,

  Ik ben heel blij met je amandelmandarijnen cake recept. Ik kende het recept maar was het kwijt en nu na jaren kwam ik bij jou terecht.

  Groetjes Sylvia

  1. Foodictive avatar
   Foodictive

   Hallo Sylvia, zo fijn dat je dit recept op mijn website hebt kunnen vinden 🙂 Ik maak hem regelmatig en het blijft een topper onder mijn gasten. Geniet ervan!

Geef een reactie