Categorie: Franse keuken
-
Zalmtartaar met Dille en Lente-Ui Recept
Hoi, ik ben na 3 maanden weer online! Foodictive is weer actief en ik ben weer lekker aan het koken! Wat heb ik het gemist om met Foodictive bezig te zijn.De afgelopen maanden heb ik me gefocust op mijn studie voedings- en gewichtsadviseur. Ik moest voor een aantal tentamens studeren en daarom heb ik een…
-
Ossenhaas met Champignons Recept
Heel wat jaren terug had ik het kookboek Geheimen van een meesterchef (van Gordon Ramsay) gekregen van mijn zus. Zoals met alle kookboeken die ik krijg of zelf koop, heb ik uren in zitten bladeren en alle recepten met veel aandacht en bewondering gelezen. Ik vond de recepten ’te moeilijk’ en ‘eng’ en waagde me er niet…
-
Mosterdsoep met Gerookte Zalm Recept
Nog minder dan 2 weken en dan is het alweer Kerst! Het (culinaire) jaar is omgevlogen en ik kijk er naar uit om samen met de familie lekker te kokkerellen en lekker te smullen over een paar weken. Mijn zus en ik maken elkaar elk jaar weer helemaal hyper met nieuwe ideeën en recepten. En…
-
Gestoofd Rundvlees met Rode Wijn Recept
Nu het buiten nog koud is, hebben Dé en ik laatst genoten van een winterkostje: stoofpotje met rundvlees. Geïnspireerd door een basisrecept uit De Kookrevolutie van Jamie Oliver, heb ik een kleine aanpassing gemaakt door rode wijn te gebruiken in plaats van bier. Het is nog echt wel de tijd voor, met de kou en de dooi op komst om een ‘buikverwarmend’ gerecht…