Quesadilla Recept

Quesadillas zijn gemaakt van tortilla vellen en is een Mexicaans gerecht, waarbij het Spaans woord ‘quesos’ verwijst naar de kaas in het gerecht. Dit lekker hapje is internationaal bekend en heeft ook verschillende variaties op het origineel gekregen. Ik gebruik bijvoorbeeld belegen kaas, andere recepten gebruiken cheddar kaas en sommige gebruiken mozzarella.

Het leuke aan quesedillas is dat je het eindeloos kunt variëren en dat je bijna niet fout kunt gaan in je variatie. Ideaal voor beginnende koks die iets snel en lekkers willen maken. Ik vind het lekker zonder vlees, maar je kunt het dus nog voller maken door er wat gegaarde kip of gehakt door of op de kaasvulling te doen. Het is ook erg lekker om de gesneden stukjes te dippen in guacamole.

Ingrediënten voor Quesedilla Recept
Ingrediënten voor Quesadilla Recept
Ingrediënten voor Quesedilla Recept - vervolg
Ingrediënten voor Quesadilla Recept – vervolg

We eten deze quesadillas als een voorgerechtje of als snack. Ik vind hem het lekkerst met belegen kaas, maar als je op de lijn wilt letten, kun je ook magere kaassoorten gebruiken. Deze versie is vegetarisch, maar als je kunt het ‘uitbreiden’ bij stap 4, door er wat (overgebleven gepocheerde of geroosterde) stukjes kip bovenop de kaasvulling te doen. En natuurlijk kun je ook variëren met de smaak door de hoeveelheid groenten en kruiden aan te passen.

We eten deze quesadillas als een voorgerechtje of als snack. Ik vind hem het lekkerst met belegen kaas, maar als je op de lijn wilt letten, kun je ook magere kaassoorten gebruiken. Deze versie is vegetarisch, maar als je kunt het ‘uitbreiden’ bij stap 4, door er wat (overgebleven gepocheerde of geroosterde) stukjes kip bovenop de kaasvulling te doen. En natuurlijk kun je ook variëren met de smaak door de hoeveelheid groenten en kruiden aan te passen.

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor: 32 stuks

paprika – 2 stuks (medium)
lente-ui – 1 stuk
koriander – 1 handvol
rode pepers – 3 stuks kleine
kaas – 300 gram
zwarte peper – snufje
zout – optioneel
tortilla – 8 vellen

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en de lente-ui in dunne ringen. Hak de koriander grof. Als je de quesadillas niet zo pittig wilt hebben, verwijder dan de zaadlijsten uit de pepertjes en snijd de pepers klein.
  2. Doe wat zwarte peper bij de geraspte kaas. Je hoeft geen zout te gebruiken, omdat de belegen kaas al zout genoeg is. Maar als je andere kazen gebruikt, kun je eventueel wat zout toevoegen.
  3. Om de kaasvulling te maken voor de quesadilla, doe je de gesneden ingrediënten bij de geraspte kaas. Meng alles goed door elkaar.
  4. Leg een vel tortilla op je snijplank of bord en beleg het met de kaasvulling helemaal tot aan de rand. (Je kunt het zo vol vullen als je zelf wilt, maar dit recept is voor 8 vellen medium tortillas) Leg vervolgens een tweede vel op de belegen tortilla vel en je quesedilla is bijna klaar.
  5. Bak de gevulde quesadilla in een koekenpan op laag vuur. Draai na een minuut om en bak de quesadilla aan beide kanten bruin of totdat de kaas is gesmolten.
  6. Haal de quesadilla uit de koekenpan, snijd het in vier stukken en serveer warm. “Quesadelicious!”

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

2 reacties op “Quesadilla Recept”

  1. W.J Charite avatar

    Ziet er goed uit gaat het .zeker maken

    1. Foodictive avatar
      Foodictive

      Hoi Wil, hebben de quesadillas je gesmaakt of moet je ze nog een keertje maken? Groeten, San.

Geef een reactie